reselie

Maximus σε κομμα???

Recommended Posts

:mad: παιδια χτες εστησα ενα καινουργιο μηχανημα με thn maximus formula ton 8500 intel την 3870hd και geil pc6400ultra 800μηζ. Οι μνημες δουλεβουν κανονικα σε αλλο μηχανημα,η καρτα το ιδιο. Οταν ανοιγω το pc δεν ανοιγει η οθονη και στο lsc post πρωτα λεει: CPU INIT και μετα απο λιγο DET DRAM.δεν λεει να ξεκινησει με τιποτα.ουτε ανοιξε στο πρωτο power up επισης.Τι μπορει να ειναι? Μηπως η μητρικη ειναι μαπα? Ευχαριστω προκαταβολικα.Οποια αποψη εχετε δεκτη..

Reselie

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το site της Asus η Maximus θέλει το 0907 bios για C2D E8X00.

Επειδή δεν είναι απαραίτητο να έχει ήδη το τελευταίο bios μήπως έχεις να δοκιμάσεις να βάλεις επάνω κάποιο δεύτερο cpu (όχι Wolfdale) για να δεις εάν ξεκινάει? Εάν ξεκινήσει φλάσαρε την με το τελευταίο bios και ξαναβάλε πάνω τον E8500.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα κόλαγε στο DET Dram αλλά στο Test Cmos.

Αυτό είναι θέμα μνημών.

Άμα έχει bios από 0601 και μετά δεν έχει κανένα πρόβλημα να boot-άρει το σύστημα.

Φαντάζομαι clear cmos έχεις κάνει ε?

Δοκίμασε με 1 μνήμη μόνο ή βρές κάποιο value stick bootare βάλε το ρεύμα που σου λέει η geil...κάνε save και μετά βάλε τις geil

Link to comment
Share on other sites

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν πήρα το Maximus Extreme και μετά από 5 ώρες σπάσιμο π@@@@@υ βρήκα ότι έφταιγε ο διαιρέτης της μνήμης. Μόλις καταφέρεις να το βάλεις μπρος είτε άλλαξε διαιρέτη προς τα πάνω είτε άσε τον ίδιο αλλά προχώρα κατευθείαν σε αρκετό oc του συστήματος.(εννοείται μαζί και της μνήμης)

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

οΚ Τhanks παιδια;) με ενα stick δοκιμασα.. χωρις καθολου ram πανω παλι δοκιμασα και λεει DET RAM παλι...εχω εναν 6750 στο αλλο συστημα αλλα επειδη και τα δυο ειναι με aftermarket ψυξη ελεγα να το αποφυγω...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now