Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/17/2016 in all areas

  1. Ο κινέζικος κολοσσός αποκαλύπτει δύο νέες συσκευές που θα βρουν θέση στο σαλόνι σας προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη για 4K περιεχόμενο. Ο λόγος για δύο Mi TV set-top boxes που ονομάζονται Mi Box 3s και Mi Box 3c. Τα μικρά συστήματα εφοδιάζονται με το PatchWall interface ενώ είναι τα πρώτα στο κόσμο που φέρουν δυνατότητες AI. Ταυτόχρονα υποστηρίζουν decode σε ανάλυση 4K στα 60FPS καθώς και HDR με το τελευταίο να τονίζει τα χρώματα της σκηνής. Η Xiaomi προσφέρει επίσης και remote control για τον χειρισμό κάτι που προτρέπει τη χρήση των συστημάτων στο σαλόνι. Αμφότερα διαθέτουν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Amlogic S905(X) με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 2GHz και chip γραφικών Mali-45 στα 750MHz. Οι τιμές τους για το 3 και το 3c αντίστοιχα ανέρχονται σε $30 και $45. Xiaomi Mi Box 3c specifications 60fps 4K video decoding 2.0GHz Amlogic S905 quad-core Cortex-A53 64-bit processor with 750MHz 3+ 2-core Mali-45 GPU 1GB DDR3 RAM and 4GB (eMMC 5.0) flash storage Xiaomi's proprietary AI-based PatchWall interface based on Android 5.0 (Lollipop) Dolby Digital Plus + DTS 2.0 surround sound Mi infrared remote control Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.1 LE HDMI 2.0a x 1 port, USB 2.0 x 1, 3.5mm audio output x 1, H.265 4K2K at 60 frames / sec; H.264 4K2K at 30 frames / sec; MPEG1 / 2/4, VC- 1, DivX4 / 5, WMV3 up to 1920 x 1080P at 60 frames / sec; Real8 / 9/10 up to 1280 x 720P at 60 frames / sec Xiaomi Mi Box 3s specifications 60fps 4K video decoding, HDR 2.0GHz Amlogic S905X quad-core Cortex-A53 64-bit processor with 750MHz 3 + 2-core Mali-45 GPU 2GB DDR3 RAM and 8GB (eMMC 5.0) flash storage Xiaomi's proprietary AI-based PatchWall interface based on Android 6.0 (Marshmallow) Dolby Digital Plus + DTS 2.0 surround sound Mi infrared remote control Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.1 LE HDMI 2.0a x 1 port, USB 2.0 x 1, 3.5mm audio output x 1, VP9 4K2K at 60 frames / sec; H.265 4K2K at 60 frames / sec; H.264 4K2K at 30 frames / sec; MPEG1 / 2/4, VC- 1, DivX4 / 5, WMV3 up to 1920 x 1080P at 60 frames / sec; Real8 / 9/10 up to 1280 x 720P at 60 frames / sec Πηγή.
    2 points
  2. -Γιάννη, αυτό το γκομενάκι το κούμπωνες; -Άνετα! -Και αυτό ρε Γιάννη; -Και αυτό άνετα!! -Και αυτό ρε μ%$#%α Γιάννη; -Ε ναι και αυτό άνετα!!! Γιάννης Ανετοκούμπο...
    2 points
  3. Συσκευές εφοδιασμένες με αισθητήρες μπορούν να μας μεταφέρουν κάθε λογής δεδομένα για να καταλάβουμε τον κόσμο γύρω μας. Όποιος θέλει να μάθε περισσότερα για τον κόσμο γύρω του, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία παρά να ρίξει μια ματιά στις συσκευές της PocketLab. Το Voyager και το Weather ενσωματώνουν κάθε λογής αισθητήρες μεταφέροντάς μας δεδομένα από τον κόσμο γύρω μας. Η μεταφορά των δεδομένων γίνεται μέσω της εφαρμογής που υπάρχει για iOS αλλά και Android. Οι συσκευές βρίσκονται ήδη στο Kickstarter και χρειάζονται funding από τη κοινότητα για να αναδειχθούν με τις πιθανότητες να είναι αρκετά υψηλές καθώς απαιτούνται περίπου 5 χιλιάδες δολάρια για τη συμπλήρωση του σκοπού με 27 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της καμπάνιας! Πηγή.
    2 points
  4. H LEPA, μετά την παρουσίαση της NEOIllusion CPU Cooler στην φετινή Computex, κυκλοφόρησε την πρώτη remote controlled RGB αερόψυκτρα. Εξοπλισμένη με RGB ταινίες φωτισμού στο εσωτερικό της, καθώς και με μαύρο heatsink, ώστε να ταιριάζει με όλα τα builds. Χρησιμοποιούνται 4 heatpipes των 6 χιλιοστών με δυνατότητα απαγωγής θερμικού φορτίου έως και 200W. Ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος ώστε να υπάρχει συμβατότητα με όλα τα RAM Modules ασχέτως ύψους, ενώ παρόλο που ο stock ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί σε ταχύτητες από 600 έως 1800 RPM, η συσκευασία περιέχει έναν αντάπτορα για να περιορίσετε την ταχύτητα στα 400 με 1000 RPM, εάν επιθυμείτε ησυχία. Ο RGB φωτισμός δεν απαιτεί κάποια ειδική εφαρμογή, μόνο ένα πάτημα στο παρεχόμενο τηλεχειριστήριο και η ψύκτρα θα αλλάξει χρώμα, καθώς και εφέ φωτισμού. Αναμένεται να φωτίσει τα συστήματα των πρώτων χρηστών, τα τέλη Νοεμβρίου. Πηγή.
    2 points
  5. Καλημέρα κόσμε, που είστε όλοι???
    2 points
  6. Η Qualcomm παρουσίασε τον επερχόμενο επεξεργαστή της Snapdragon 835 ο οποίος θα ενσωματώνεται στις πρώτες συσκευές από το επόμενο έτος. Η εταιρία αναφέρει πως ο νέος επεξεργαστής θα κατασκευάζεται στα 10nm της Samsung και έτσι θα δούμε εκτός από τη βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα σε σχέση πάντα με τα τωρινά chips και με περισσότερα χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν τη εμπειρία χρήσης των μελλοντικών συσκευών. Η βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση θα μεταφραστεί αυτόματα και σε καλύτερη αυτονομία της μπαταρίας. Η βελτίωση είναι της τάξης του 40% ενώ οι επιδόσεις θα αυξηθούν κατά 27% από τα τωρινής γενιάς SoC των 14nm FinFET. Παράλληλα το SoC θα έχει πολύ μικρότερο footprint στο PCB των συσκευών δίνοντας στους OEMs τη δυνατότητα για προσθήκη μεγαλύτερων μπαταριών και λειτουργιών κατά βούληση. Qualcomm Πηγή.
    1 point
  7. Η εταιρία επεκτείνει την οικογένεια των κουτιών της με το M25-W/V το οποίο ενσωματώνει και μια κάρτα ήχου 7.1 καναλιών! Το κουτί υποστηρίζει μητρικές τύπου ATX και μικρότερες ενώ εφοδιάζεται με πλήθος εύκολα αφαιρούμενων φίλτρων σκόνης. Το πλαϊνό παράθυρο επιτρέπει τη θέαση του εσωτερικού κατά βούληση ενώ στο πίσω μέρος, η Sharkoon έχει τοποθετήσει και έναν ανεμιστήρα 120mm με μπλε LED. Το τροφοδοτικό καλύπτεται από ένα ειδικό κάλυμμα το οποίο μπορεί να κρύψει και τον όγκο των καλωδίων που ενδέχεται να "ξεμείνει" από ένα build. Στο εσωτερικό υπάρχει επίσης άφθονος χώρος για εγκατάσταση καρτών γραφικών μήκους έως και 40cm, θέσεις για τρεις δίσκους 3.5" στη περιοχή του PSU και δέκα θέσεις για SSD 2.5". Το M25-W παρέχει και αρκετές επιλογές υδρόψυξης στους χρήστες αφού στο front panel υπάρχει χώρος για ψυγείο έως 280mm και στη κορυφή έως 360mm ενώ στο πίσω μέρος μπορεί κάλλιστα να εγκατασταθεί ένα με διάμετρο 120mm. Το ενδιαφέρον είναι η ενσωματωμένη virtual surround κάρτα ήχου και μαζί με το επιπλέον software προσφέρει μερικές έξτρα λειτουργίες, όπως για παράδειγμα ενίσχυση του μικροφώνου, equalizer ενώ συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω ενός USB internal header. Η έκδοση M25-W με το πλαϊνό παράθυρο βρίσκεται στην αγορά με τιμή 54,90€ ενώ η απλή M25-V κοστίζει μόλις 44.90€. Πηγή.
    1 point
  8. Δεν είναι ρύθμιση του χειριστηρίου αυτή. Μέσα στο GTA, πατάς να σου εμφανίσει το menu. Settings ->Gamepad (το πρώτο), και στην δεξιά πλευρά κάτω από το χειριστήριο υπάρχει η επιλογή targeting mode. Το βάζεις στο Assisted Aim-Full.
    1 point
  9. Σύμφωνα με έρευνα της Jon Peddie Research, οι πωλήσεις καρτών γραφικών όπου και αν υπάρχουν αυτές ξεπέρασε το 20,4% από το Q2 του 2016. Η αγορά PC αυξήθηκε κατά 8.09% από τρίμηνο σε τρίμηνο και η gaming αγορά είναι αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση αυτή όπως δηλώνει η πηγή. Οι OEMs gaming συστημάτων, desktop και φορητών είδαν αύξηση της τάξης του 20,4% από το προηγούμενο τρίμηνο, δηλαδή το Q2 του τρέχοντος έτους. Βέβαια η μπορεί η αγορά να αυξήθηκε κατά 8.09% από το προηγούμενο τρίμηνο όμως σε σχέση με πέρυσι βλέπουμε πτώση 5.37%. Παράλληλα παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των GPU ανά σύστημα, από 1.2 GPUs το 2001 σε 1.46 GPUs ανά σύστημα το 2016 κάτι που οφείλεται ως επί το πλείστον στους APUs της AMD αλλά και τους επεξεργαστές της Intel που φέρουν ενσωματωμένα γραφικά και αντιστοιχούν στο 99% της παραγωγής. Αντίστοιχα τα chip της AMD που φέρουν GPUs αναλογούν στο 66% των συνολικών μοντέλων. Τέλος, όσον αφορά το market share των εταιριών, παρατηρούμε άνοδο για την NVIDIA και μικρή πτώση για τις Intel και AMD. Πηγή.
    1 point
  10. Το παιχνίδι εκτοξεύθηκε στη τρίτη θέση του Steam τη περασμένη εβδομάδα όταν και αποκάλυψε το νέο expansion The War Within. Και για να το γιορτάσει, η Digital Extremes αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για τον τίτλο Warframe. Συνολικά η βάση δεδομένων έχει αγγίξει τα 26 εκατομμύρια ενώ με τη κυκλοφορία του expansion The War Within (τις πρώτες ώρες) ο αριθμός των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών έφτασε τους 68,530 θέτοντας νέο ρεκόρ για τα δεδομένα του developer. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013 και είναι τρίτου προσώπου ενώ το σημαντικότερο είναι πως διατίθεται δωρεάν έχοντας παράλληλα τεράστια κοινότητα. Πηγή.
    1 point
  11. Το Logitech F310 το έχω περίπου 5 χρόνια (3 από δαύτα). Αναγνωρίζεται σαν Xbox controller στο PC και στο GTA V μου παίζει απροβλημάτιστα από την αρχή. Δεν έχει σημασία το OS, από Windows 7 και πάνω παίζουν μια χαρά.
    1 point
  12. Το smart home μπορεί να μας "λύνει" τα χέρια, όμως πολλές φορές τα χρειαζόμαστε για... τους διακόπτες! Το Wonder Tech Lab θέλει να βγάλει και αυτό από τη καθημερινότητά μας με το Switch Bot, ένα εργαλείο που τοποθετείται επάνω σε κάποιον διακόπτη του σπιτιού επιτρέποντας την απομακρυσμένη ενεργοποίησή και απενεργοποίησή του. Το Bot είναι από τα μικρότερα που πραγματοποιούν τη παραπάνω διαδικασία και τοποθετείται απευθείας επάνω στον διακόπτη. Η παρεχόμενη εφαρμογή μπορεί να ελέγξει πολλαπλά Switch Bots και επιτρέπει τη μετονομασία τους ανάλογα με τη τοποθεσία τους στον χώρο για ακόμη πιο εύκολο έλεγχο. Το Bot είναι συμβατό παράλληλα και με το IFTTT πολλαπλασιάζοντας έτσι τις λειτουργίες που μπορεί να έχει. Το Switch Bot βρίσκεται ήδη στο Kickstarter και τα έχει πάει περίφημα συγκεντρώνοντας το απαραίτητο ποσό. Πηγή.
    1 point
  13. Αφού ζει ακόμα είναι άρχοντας!!
    1 point
  14. Η αγορά φαίνεται πως είναι στάσιμη μιας και δεν υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες όμως η πραγματικότητα είναι κατά πολύ διαφορετική. Πολλοί είχαν αρχίσει να εικάζουν πως το τέλος του trend που ακούει στο όνομα εικονική πραγματικότητα θα ερχόταν αρκετά σύντομα, πριν το πρότυπο εδραιωθεί για τα καλά. Όμως με βάση νέα έρευνα της SuperData Research που έρχεται στο φως δείχνει τις πωλήσεις των VR Headsets. Προς μεγάλη έκπληξη αρκετών, το PlayStation VR βρίσκεται στη κορυφή των τριών μεγάλων κατασκευαστών έχοντας υπερδιπλάσιες πωλήσεις από τα HTC Vive και Oculus Rift μαζί! Το headset της Sony έχει πουλήσει συνολικά 2.6 εκ. μονάδες συνολικά ενώ ακόμη και το Samsung Gear VR λέγεται ότι θα φτάσει τα 2.3 εκ. Οι πωλήσεις του HTC Vive βρίσκονται οριακά χαμηλότερα και από αυτές του Daydream View με μόλις 420,000 όταν το τελευταίο έχει 450,000 μονάδες στην αγορά. Παρά το γεγονός όμως ότι το PSVR κατάφερε τόσο υψηλές πωλήσεις δε σημαίνει ότι και η αγορά των console gamers είναι πρώτη μιας και τη πρωτοκαθεδρία την έχει η πλατφόρμα του PC με 41% και ακολουθεί ο Mobile τομέας με 38% ενώ οι κονσόλες συμπληρώνουν με 21%. Πηγή.
    1 point
  15. Καλά εντάξει τελικά είναι μεγάλο σκυλί αυτός ο επεξεργαστής. Δεν άνοιγε λόγο της πάστας μόλις άλλαξα πάστα το καθάρισα και το ξανά έβαλα δουλέυει πένα. Άρα το σημείο βρασμού δεν είναι το 100 στον q6600
    1 point
  16. Το πακέτο περιλαμβάνει ότι και η πρώτη έκδοση με ένα επιπλέον καλώδιο αλλά και μια MicroSD με το λειτουργικό σύστημα NOOBS. Έτσι οι κάτοχοι της δημοφιλούς πλατφόρμας Raspberry Pi δε χρειάζονται συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς μπορούν να πραγματοποιήσουν ολόκληρη την εγκατάσταση από τη παρεχόμενη microSD κάρτα μνήμης. Μαζί φυσικά η WD συμπεριλαμβάνει και τον σκληρό δίσκο όμως υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του με ένα ένα μικροσκοπικό USB Flash Drive χωρητικότητας 64GB. Ο σκληρός δίσκος μπορεί να έχει χωρητικότητα 250GB ή 375 GB ενώ το USB Flash Drive έρχεται μόνο στα 64GB. Το λειτουργικό της κάρτας μνήμης είναι η νεότερη έκδοση Raspbian OS (PIXEL). Πηγή.
    1 point
  17. Οι κάτοχοι του παραπάνω VR headset μπορούν να χαζέψουν τον κόσμο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας! Η Google φέρνει τον πλανήτη μας στη πλατφόρμα του HTC Vive και έτσι οι κάτοχοι του εν λόγω headset θα μπορούν να τον απολαύσουν σε περιβάλλον VR. Το project βρίσκεται σε ανάπτυξη για αρκετό καιρό από την ομάδα του Google Maps και του πρώτου Google Earth ενώ θυμίζει έντονα μια παραλλαγή του Street View που υπάρχει στις πλατφόρμες Cardboard και Daydream. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα δορυφόρων, αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες από το Street View για να συνθέσει το ότι βλέπουμε εντός του Vive headset. Η κίνηση πραγματοποιείται μέσω των παρεχόμενων χειριστηρίων ενώ ήδη έχει δημοσιεύσει ένα demo βίντεο στη πλατφόρμα YouTube. Google Blog Πηγή.
    1 point
  18. Ρωτάς ηλεκτρολόγο αν τραβάει η εγκατάσταση στο σπίτι σου μεγαλύτερη ασφάλεια και αν σου δώσει το οκ την αλλάζεις. Παλιότερα όλα τα tagan είχαν αυτό το πρόβλημα στα περισσότερα σπίτια...
    1 point
  19. Εχουμε και δουλείες ρε δεν είμαστε όλοι φραγκάτοι ιντελαδες καπιταλες . μέρα.
    1 point
  20. Η Google έχοντας συμπεριλάβει τη τεχνολογία και σε άλλες εφαρμογές αρκετά πρόσφατα, τη προσθέτει και στο αρκετά χρήσιμο Google Translate! Το εργαλείο μετάφρασης της Google δέχεται μια από τις σημαντικότερες αλλαγές/προσθήκες εδώ και αρκετά χρόνια μιας και η Google μπορεί πλέον να μεταφράζει το κείμενο χάρη στη συμβολή του "Neural Machine Translation", ενός συστήματος που μπορεί και μεταφράζει κείμενο ανά προτάσεις και όχι λέξη προς λέξη προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια στη μετάφραση. Τις περισσότερες φορές το κείμενο που εξέρχεται από τη μετάφραση της Google είναι ευανάγνωστο όμως υπάρχουν και φορές που μπορούμε να πάρουμε μόνο μια "γενική ιδέα" του θέματος στο οποίο μιλά κάτι. Εκεί έρχεται για να βοηθήσει η τεχνολογία του machine learning της Google κάνοντας το κείμενο αρκετά πιο ομαλό στην ανάγνωση. Η νέα τεχνολογία βρίσκει ήδη το δρόμο της στη web έκδοση του translate αλλά και στην εφαρμογή της στο Android υποστηρίζοντας 8 αρχικά γλώσσες, ενώ σύντομα θα δούμε και τα Ελληνικά μαζί με άλλες 102 γλώσσες. Πηγή.
    1 point
  21. Η εταιρία λανσάρει και επίσημα τη AXP-100H Muscle η οποία χαρακτηρίζεται από τη σχεδίαση σε σχήμα "C" των heatpipes. Η Thermalright επιστρέφει αυτή τη φορά με μια top down ψύκτρα για Intel LGA 115x και φυσικά όλα τα σύγχρονα AMD sockets όπως το FM2+ αλλά και το παλιότερο AM3+ υποστηρίζοντας όμως επεξεργαστές έως 140W για το τελευταίο. Η ψύκτρα έρχεται με έξι επινικελωμένα χάλκινα heatpipes και βάση. Ο παρεχόμενος ανεμιστήρας τρέχει από τις 900 έως και τις 2500 στροφές ανά λεπτό προσφέροντας airflow που μετριέται στα 16-44.5 m3/h και με επίπεδα θορύβου που δε ξεπερνούν τα 30 dBA. Ο ανεμιστήρας χρησιμοποιεί μια σύνδεση 4-pin PWM για έλεγχο και μέσω software/BIOS. Τέλος, πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα ή την τιμή δεν έχουν γίνει γνωστές. Πηγή.
    1 point
  22. Οι υπηρεσίες cloud της Google αποκτούν νέο hardware από την AMD και έτσι βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εγκαθίδρυση της εταιρίας στην αγορά του HPC. Τα περισσότερα χρόνια, μεγάλες εταιρίες στον χώρο του High performance computing επέλεγαν GPUs της NVIDIA για κρίσιμες αγορές και εργασίες κάτι που οφειλόταν κυρίως στη προώθηση της πράσινης. Τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν μιας και ο κολοσσός του διαδικτύου Google επέλεξε την AMD για να στολίσει τους servers της και πιο συγκεκριμένα αυτούς που σχετίζονται με τις υπηρεσίες cloud από το 2017. Οι επιταχυντές που θα βρεθούν στους servers θα είναι οι FirePro SC9300 x2 και αποτελούν παραλλαγή της desktop Radeon Pro Duo που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες και ενσωματώνει δύο πυρήνες Fiji μαζί με 8GB VRAM. Η Google έχει και τη συμβολή της NVIDIA με τις νέες Tesla P100 και μερικές Tesla K80. Σύμφωνα με δήλωση του Raja Koduri, senior vice president and chief architect του Radeon Technologies Group οι κάρτες γραφικών αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και προγραμματισμού για εφαρμογές big data. Εδώ θα σημειώσουμε ότι το οικοσύστημα της AMD είναι open source κάτι που ίσως επιταχύνει περισσότερο την ανάπτυξη στην εν λόγω αγορά. Πηγή.
    1 point
  23. Ερώτηση τα 40db σε ποιό mode ήταν; Για πόσα rpm μιλάμε δηλαδή; Static pressure optimized fans μήπως θα ήταν καλύτεροι; Νομίζω οι ανεμιστήρες της nepton είναι καλύτεροι για ψυγεία. Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε και μια μέτρηση με static pressure fans; Είτε αυτούς της Nepton, είτε τους Silencio, είτε NB e-loops ή NF-F12; Νομίζω λόγω του frame τους και το ότι κάνουν και για κουτί, αλλά και για ψυγείο οι air balance αποδίδουν χειρότερα.
    1 point
  24. Στο συνέδριο SC16 η Intel έριξε φως τόσο στο νέο της 22-πύρηνο τέρας της οικογένειας Xeon όσο και στους επερχόμενους Skylake-EP Xeon. Με τιμή που φτάνει τα $4938.00 USD, ο Xeon E5-2699A V4 φέρει 22 πυρήνες και 44 threads ενώ σε σχέση με τον απλό (non-A) επεξεργαστή έρχεται με ένα boost 200MHz στη συχνότητα λειτουργίας. Ο επεξεργαστής δε φαίνεται να δικαιολογεί βέβαια τα επιπλέον 900 δολάρια για την αύξηση των 200MHz στη συχνότητα όμως η Intel υπόσχεται ένα 4.8% πάνω σε επιδόσεις στο LINPAC σε σχέση με την απλή έκδοση. Η Intel δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα γενιά Skylake-EP που θα αποτελείται από Xeon E5-2600 V5 επεξεργαστές οι οποίοι θα βγουν στην αγορά κάποια στιγμή στα μέσα του 2017. Η εν λόγω πλατφόρμα είναι γνωστή και ως Purley και σύμφωνα με την Intel θα περιλαμβάνει ίσως τις μεγαλύτερες αλλαγές από την εποχή των Nehalem υποστηρίζοντας συστήματα με 2S, 4S και 8 sockets. Επιπλέον γίνεται λόγος και για το Omni-Path ένα interface το οποίο θα συνδέει τα chips μεταξύ τους με ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα 100Gb/s. Τέλος, η πλατφόρμα όπως φαίνεται από τα νέα slides που ήρθαν στο φως θα φέρει 3647 pins (LGA 3647). Πηγή.
    1 point
  25. Holy frackballs Arkansaw. That's a lot of pins! (insert "that's a lot of nuts meme" here). Αναρωτιέμαι τι φυσικές διαστάσεις θα έχει το socket...
    1 point
  26. ..και να! ποια μουσίτσα κρύβεται πίσω από την είδηση.
    1 point
  27. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη μητρική της ASRock η οποία είναι έτοιμη για τους επεξεργαστές Kaby Lake. Το WCCFTech αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες από την ακυκλοφόρητη ακόμη μητρική ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K6 η οποία θα φέρει το ολοκαίνουριο chipset Z270 και το γνωστό από τους Skylake LGA 1151 socket. Η ASRock θα ανανεώσει, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, το lineup τους με νέα μοντέλα και η συγκεκριμένη φέρει εμφανείς αλλαγές από τη Z170 παραλλαγή της. Αρχικά, βλέπουμε ανασχεδιασμένες ψύκτρες στα VRM αλλά και το chipset και βαμμένο PCB κάτι που η εταιρία έχει ενσωματώσει στις πιο πρόσφατες μητρικές της για το X99 Chipset. Στα specs βρίσκουμε και τέσσερα DDR4 DIMM slots για μνήμες ταχυτήτων πάνω από 3666 MHz, τρεις PCI-e x16, δύο PCI-e 3.0 x1 και δύο M.2 υποδοχές για SSD. Στο I/O υπάρχουν οι συνήθεις υποδοχές συν μερικές USB 3.1 αλλά και 7.1 κανάλια ήχου που τρέχουν από τη κάρτα ήχου Sound Blaster Cinema 3. Τέλος, κατά τα φαινόμενα, η μητρική θα βρεθεί στην αγορά με τιμή όχι πάνω από $250. Πηγή.
    1 point
  28. Η asrock και asus ήταν οι μόνες που δεν είχαν reinforced pcie slots.Χαίρομαι που βλέπω ότι δεν το ξέχασαν αυτή τη φορά(ξέρω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία σε πολλές περιπτώσεις,αλλά είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που έχει γίνει standard).
    1 point
  29. bf1 απίστευτα απίστευτα απίστευτα χ απίστευτα στην απίστευτα γραφικά, αλλά λίγο αργό λόγο των αρχαίων όπλων.. cod iw, σαν να παίζω crysis με mas effect στο μιξερ.. Στο cod δεν φτάνουν 12 threads λογικά θέλει καμιά 40ριά ...
    1 point
  30. Πληροφορίες από slides επιβεβαιώνουν τις οικογένειες επεξεργαστών που θα λανσάρει η εταιρία μαζί με τις προτεινόμενες τιμές των SKUs. Πιο ειδικά, η AMD θα χρησιμοποιήσει μια ονοματολογία πολύ κοντά στη σειρά Core της Intel "σπάζοντας" τα προϊόντα της σε τρία tiers, Summit Ridge 7, Summit Ridge 5 και Summit Ridge 3 ή όπως δείχνει το slide SR7, SR5 και SR3. Οι τελευταίοι θα περιλαμβάνουν του μικρότερους Summit Ridge επεξεργαστές Zen αρχιτεκτονικής στα 14nm FinFET της Globalfoundries με τιμές που θα ξεκινούν από τα $200 μέχρι καιτα $300. Η enthusiast σειρά επεξεργαστών θα ολοκληρωθεί με την άφιξη των SR7 για το AM4 socket (όπως και οι προηγούμενοι) οι οποίοι Θα συνοδεύονται και από το X370 chipset. Τέλος, από ένα δεύτερο slide επιβεβαιώνεται η διαθεσιμότητα στην αγορά από το Q1 του 2017 άρα και η διαθεσιμότητα στα καταστήματα. Πηγή.
    1 point
  31. Η εταιρία αποσπάται από τις Crucial/Micron και γίνεται ένα αυτόνομο brand στον χώρο του gaming hardware. Για την ώρα η Crucial κυκλοφορούσε μόνο μνήμες RAM κάτω από τη συγκεκριμένη ονομασία όμως η αυτονομία που της δίνεται από τη μητέρα Crucial/Micron ενδέχεται να περιλαμβάνει και πολλά προϊόντα ακόμα και οι πληροφορίες μιλούν για προϊόντα αποθήκευσης (SSD), ή/και gaming περιφερειακά όπως ακουστικά, πληκτρολόγια και ποντίκια. Η Crucial δήλωσε σχετικά με τον απογαλακτισμό της Ballistix: "Η Ballistix είναι πλέον ένα αυτόνομο brand και θα βρίσκεται δίπλα από τη Crucial και όχι μέρος της. Για πάνω από μια δεκαετία, η Ballistix τροφοδοτούσε με ταχύτητα και στυλ το PC Gaming κατά έναν τρόπο που δε μπορεί να απομιμηθεί. Ως ένα brand που ελέγχει τη κατασκευή των μνημών από την αρχή μέχρι και το τέλος (θυμηθείτε τα IC είναι της Micron), η Ballistix προσφέρει επιδόσεις και αξιοπιστία σε κάθε gamer, performance enthusiast αλλά και overclocker." Πηγή.
    1 point
  32. Δείγματα των πρώτων επεξεργαστών για το LGA 2066 βγαίνουν στην επιφάνεια από το Benchlife. Οι Skylake-X και Kaby Lake-X αναμένονται κατά το δεύτερο μισό του 2017 και στόχος τους είναι η αγορά των enthusiasts ενώ σημειώνεται πως θα συνοδεύονται τόσο από νέο socket, όσο και από νέο chipset, το LGA 2066 και το X299 αντίστοιχα. Η ταχύτητα του δείγματος της φωτογραφίας όπως αναγράφεται στο integrated heatspreader είναι 2.40 GHz, κάτι τυπικό μιας και πρόκειται για ημιτελές προϊόν. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα δούμε στις δύο επόμενες γενιές επεξεργαστών για τη πλατφόρμα HEDT της Intel, αξίζει να συμπεριλάβουμε τον βελτιωμένο IMC, πιθανόν IMC καθώς και την είσοδο performance επεξεργαστών στο socket (Kaby Lake-X) οι οποίοι θα έρχονται με μέγιστο TDP 112W. Πηγή.
    1 point
  33. Παράλληλα το σύστημα της NVIDIA που χρησιμοποιεί Tesla P100 graphics accelerators είναι ανάμεσα στους 28 ταχύτερους της λίστας Top500! Ο υπερυπολογιστής SATURNV της NVIDIA εφοδιάζεται με τις νέες Tesla P100 GPUs και προσφέρει σύμφωνα με μετρήσεις 9.46 gigaflops ανά watt, το οποίο μεταφράζεται σε 42% καλύτερο αποτέλεσμα από τα 6.67 gigaflops ανά watt του δεύτερου πιο αποδοτικού συστήματος της λίστας του Ιουνίου! Σημαντικό ρόλο στα παραπάνω παίζουν και οι νέες κάρτες γραφικών Tesla P100 Pascal αρχιτεκτονικής οι οποίες μπορούν πρακτικά να σηκώσουν κάθε εργασία ή να βοηθήσουν σημαντικά στον ερευνητικό τομέα. Η NVIDIA συγκρίνει τον συγκεκριμένο υπερυπολογιστή και με το Camphore 2 που τροφοδοτείται από Xeon Phi Knights Landing συνεπεξεργαστές, λέγοντας πως είναι κατά 2.3 φορές πιο αποδοτικός. Φυσικά όταν μια εταιρία αναφέρεται στην αποδοτικότητα, συνήθως αφήνει απ' έξω τον τομέα των επιδόσεων, κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει εδώ μιας και ο SATURNV βρίσκεται στην 28η θέση των 500 καλύτερων υπερυπολογιστών στον κόσμο! Σημειώνεται ότι ο SATURNV τρέχει χάρη σε 124 DGX-1, τους οποίους είχαμε ξανασυναντήσει στην παρουσίαση της αρχιτεκτονικής Pascal. Πηγή.
    1 point
  34. 1 point
  35. Η ECS ξανά στο προσκήνιο με ένα ενδιαφέρον σύστημα που χρησιμοποιεί επεξεργαστές Apollo Lake της Intel ενώ συνοδεύεται από μερικά "ευχάριστα" features! Η σειρά Liva που είχαμε δει να μπαίνει στην αγορά το 2014 επανέρχεται στο προσκήνιο αυτή τη φορά με ένα νέο μοντέλο, το Liva Z και εφοδιάζεται με επεξεργαστές Apollo Lake της Intel οι οποίοι χαρακτηρίζονται από το χαμηλό TDP των 10W στον Celeron N2808 και τη παθητική ψύξη τους κάτι που συμβάλλει στον ανύπαρκτο πρακτικά θόρυβο. Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για M.2 SSD και για δύο SO-DIMM μνήμες RAM για έως 8GB. Παράλληλα υπάρχει και μια Type-C που λειτουργεί σε USB 3.0 mode, δύο gigabit ethernet υποδοχές μια HDMI και ασύρματη συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth 4.0. Όλα αυτά τοποθετούνται σε ένα μικροσκοπικό enclosure με το χαρακτηριστικό Z στη κορυφή που περιτριγυρίζεται από ομόκεντρους κύκλους. Πηγή.
    1 point
  36. Η εταιρία με έδρα το Κουπερτίνο φαίνεται πως "γνέφει καταφατικά" προς την ιδέα των Google Glass σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως. Η επόμενη όχι-και-τόσο-καινοτομία της Apple ενδέχεται να είναι ένα ζευγάρι από έξυπνα γυαλιά που θα θυμίζουν το αποτυχημένο concept της Google, Glass. Η φήμη βασίζεται και στα πρόσφατα λεγόμενα του CEO της Apple, Tim Cook αλλά και στις σχετικά πατέντες που έχει καταθέσει και σχετίζονται με το AR και VR εφαρμογές ή hardware. Μάλιστα είχε αναφέρει πως ο τομέα του AR (επαυξημένης πραγματικότητας) είναι ένας βασικός πυλώνας στον οποίο η Apple αναπτύσσει πολλά προϊόντα, "στο παρασκήνιο". Το γεγονός ότι η εταιρία εξερευνά νέους δρόμους στον συγκεκριμένο τομέα δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η τωρινή τάση της αγοράς συνάδει με τη παραπάνω απόφαση της εταιρίας. Το ζευγάρι των έξυπνων γυαλιών στο οποίο αναφέρονται οι φήμες θα προβάλλει στον χρήστη διάφορες πληροφορίες από ένα συνδεδεμένο με τα γυαλιά iPhone. '' Πηγή.
    1 point
  37. Η τιμή της κονσόλας διαρρέει για άλλη μια φορά στο διαδίκτυο και επιβεβαιώνει μια παλιότερη φήμη σχετικά με το ίδιο θέμα. Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από την ανακοίνωση της νέα κονσόλας της Nintendo και ήδη γίνεται λόγος για τη τιμή που θα έχει στην αγορά. Η κονσόλα αναμένεται να έρθει στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2017 και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η τιμή της θα ανέρχεται κοντά στα $249 στις ΗΠΑ και 200 λίρες στην Αγγλία. Η Nintendo έχει υποσχεθεί περισσότερες πληροφορίες στις αρχές του 2017 σχετικά με τα specs αλλά και τη λίστα των τίτλων όμως για την ώρα γίνονται αρκετές εικασίες. Η τιμή μπορεί να παραμένει μια από αυτές όμως αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η δεύτερη φορά που ακούγεται παραπλήσια τιμή από διαφορετική πηγή κάτι που εν μέρει δίνει περισσότερο κύρος στις πληροφορίες. Πηγή.
    1 point
  38. 1 point
  39. Η DICE προσφέρει σε όλες τις πλατφόρμες το νέο Fall update για το παιχνίδι της Battlefield 1. Διορθώσεις, προσθήκες και ρυθμίσεις στο gameplay φέρει κυρίως το νέο update της DICE για τον αρκετά δημοφιλή τίτλο Battlefield 1. Με την εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού να ασχολείται κυρίως με τα του gameplay, φαίνεται πως έχει λύσει σχεδόν κάθε πρόβλημα επιδόσεων και glitch που είχαμε δει παλιότερα και έτσι ρυθμίσεις για τη βέλτιστη εμπειρία έχουν υψηλότερη προτεραιότητα. Παρακάτω ακολουθεί το επίσημο changelog. OPERATIONS CHANGES:Going forward we are addressing the balance issues with the Operations game mode. It's clear that attackers need a boost. To increase the effectiveness of the attacking team, we are increasing the overall tickets for both Operations & Grand Operations. In addition, we are also making it somewhat easier to capture sectors as an attacker by reducing the amount of time it takes to capture a flags in Operations & Grand Operations. We've also increased the minimum tickets regained in grand operations to from 30 to 50, as well as increased the amount of tickets regained from killing retreating defenders. This will give more of a fighting chance to capture the next sector after previously capturing a sector while having very few tickets left. 64 player Increase attacker maximum tickets from 150 to 250 Increased the amount of tickets regained from killing retreating defenders after capturing a sector from 2 to 3. Increased the amount of minimum ticket regained when capturing a sector in 64p Operations from 30 to 50. Slightly reduced the time it takes to capture flags. 40 player Increase attacker maximum tickets to 200 from 150 Increased the amount of tickets regained from killing retreating defenders after capturing a sector from 2 to 3. Slightly reduced the time it takes to capture flags.CONQUEST CHANGES:We've listened to your feedback in regards to the Suez Conquest layout in regards to balance. We will be adding two more flags to the layout, this should result in one team not being able to capture and lock down all flags as easy as before. In addition, we also noticed that it was very difficult to re-capture flags within the capture areas located in the village areas. To solve this we've reduced the capture size of these areas to include less buildings. The result of this should make the flags somewhat easier to capture and make sure that a team that has lost and been pushed out of the villages can easier re-capture them and get back into the fight. In addition, to help a team that has been pushed back all the way to their HQ, we've added an armored car that players can use to break out of the HQ and flank the opposing team. Added two additional flags on the Suez map, giving it a total of 5 flags. Added 1 armored car for either team to spawn in their HQ. Reduced the size of the capture volumes on the flags located in the villages, old A & B flag. This is to reduce the amount of building interiors located within the capture area. The change should result in the flags being easier to capture. Πηγή.
    1 point
  40. Η εταιρία θα αποκαλύψει σύντομα τον επεξεργαστή Snapdragon 830 και μαζί του θα δούμε και τη νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4.0. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Fudzilla η τέταρτη έκδοση της τεχνολογίας θα προσφέρει ακόμη πιο γρήγορη φόρτιση, φτάνοντας σε ισχύ μέχρι και τα 28W. Η τρίτη εκδοχή τερμάτιζε στα 18W και ήταν ικανή να φορτίσει μια μπαταρία χωρητικότητας 2,750mAh πάνω από το 70% σε μόλις 30 λεπτά. Τα 10 παραπάνω W της 4ης έκδοσης που θα πρέπει να υποστηρίζει τόσο ο φορτιστής όσο και φυσικά η συσκευή θα έχει specs 5V με ένταση ρεύματος 4.7 και 5.6A ή 9V με 3A. Ένας αλγόριθμος στο εσωτερικό μπορεί να αναγνωρίσει τα ποσοστά ενέργειας που μπορεί να αντέξει η μπαταρία ανά πάσα στιγμή ρυθμίζοντας τη φόρτιση σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας έτσι τη φόρτιση μειώνοντας έτσι και οποιαδήποτε περίπτωση υπερθέρμανσης. Η τεχνολογία μπορεί να μην έχει ακόμη κυκλοφορήσει όμως έχει ήδη ανταγωνιστές, όπως το Super Charge της Huawei ή το VOOC της Oppo που προσφέρουν 22.5 και 20W αντίστοιχα. Πηγή.
    1 point
  41. Η εταιρία "διαλύει" ένα Gear S3 smartwatch για να μας δείξει από τι αποτελείται! Το Samsung Gear S3 κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ σε δύο μοντέλα, S3 Classic & S3 Frontier και η Samsung μέσα από μερικές φωτογραφίες μας δείχνει τον... "εσωτερικό κόσμο" του gadget της. Σύμφωνα με την εταιρία, το smartwatch ενσωματώνει τη τέχνη κατασκευής ρολογιών μαζί με τη καινοτομία στον χώρο των φορητών συσκευών προσφέροντας έτσι μια πιο premium αίσθηση. Οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν ενσωματώσει στο 'έξυπνο ρολόι' πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά στον μικρό χώρο στο εσωτερικό του όπως την οθόνη, τη μητρική καθώς και τα συνοδευτικά υλικά (front case) σε μια περιοχή 46mm x 49mm x 12.9mm. Πηγή.
    1 point
  42. Είναι απλό. Θα ξαναβγάλουν το Note 7 με άλλο όνομα.
    1 point
  43. Τι διαφορά έχει ο σοιμπλε με τον μπαρμπαστρουμφ?.... . Ο μπαρμπαστρουμφ έχει σόι μπλε, ο σοιμπλε δεν έχει μπαρμπα στρουμφ..
    1 point
  44. Εγώ έχω την εντύπωση πως το project Note θα το παρατήσουν. Μετά από τέτοια ήττα, δεν γίνεται να βγάλουν νέο Note. Οπότε η επόμενη επιλογή είναι να κάνουν ένα Galaxy ίδιο με το Note για να μην χάσουν το μερίδιο της αγοράς. Αν δεν εκρύγνειται κι αυτό.
    1 point
  45. Τσουβαλακη στα έλεγα..... Μεχρι εκει το Χ99 θα ξαναξηλωθεις
    1 point