Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/12/2016 in all areas

  1. Συνεχίζουμε με την περιήγησή μας σε μια Z170 μητρική της ASRock και σκοπός μας, η πλήρης κατανόηση των επιλογών που θα μας επιτρέψουν τη σωστή παραμετροποίηση του συστήματος για βέλτιστη και αποδοτική λειτουργία. Διαβάστε το Guide εδώ
    3 points
  2. Φωτογραφίες του υποτιθέμενου AMD Zen 16-πύρηνου επεξεργαστή της AMD έρχονται στην επιφάνεια από το WCCFTech και αμέσως κάνουν τον γύρο του διαδικτύου! Δείγματα του επεξεργαστή έχουν φτάσει στα χέρια ορισμένων συνεργατών της AMD - μιλάμε για τη server αγορά - εδώ και αρκετούς μήνες και η συγκεκριμένη διαρροή δείχνει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μια 2S μητρική με δύο επεξεργαστές AMD Zen καθώς και GPU accelerators της ίδιας εταιρίας. Το λογότυπο της AMD καθώς και τα καλύμματα των μνημών φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί από 3D printer ενώ η διαρρύθμιση θυμίζει αρκετά αυτή της διπλού socket μητρικής με τους 64 συνολικά πυρήνες και τα 128 threads που είχαμε δει νωρίτερα μέσα στον χρόνο. Σημειώνεται ότι τα Zen chips για τη server αγορά θα έχουν σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος από τα consumer, λόγω των πυρήνων του die, ενώ ενσωματώνουν pads στο κάτω μέρος και όχι pins όπως οι destkop παραλλαγές θυμίζοντας περισσότερο Opteron. Τέλος, η πλατφόρμα θα γίνει γνωστή ως Naples και θα αποτελείται από chip με μέγιστη "πυκνότητα" 32 πυρήνες ανά CPU. Πηγή.
    3 points
  3. Από το event της AMD σχετικά με το Radeon Instinct, αντλούμε ορισμένες πληροφορίες από το κορυφαίο μοντέλο που θα φέρει πυρήνα αρχιτεκτονικής Vega μαζί με μια μυστήρια HBM cache! Λίγο νωρίτερα αναφέραμε πληροφορίες σχετικά με τη κίνηση της AMD στον τομέα του cloud computing με στόχο την βελτίωση των επιδόσεων σε servers με τη βοήθεια ειδικών επιταχυντών. Όπως όλα δείχνουν η MI25 που θα φέρει έναν ολοκαίνουριο πυρήνα Vega αρχιτεκτονικής, θα έρχεται με θεωρητικές επιδόσεις FP32 που θα αγγίζουν 12.5TFLOPs ξεπερνώντας ακόμη και αυτές μιας TITAN X. Με μερικούς γρήγορους υπολογισμούς η TITAN X θα πρέπει να τρέξει στα 1.65 GHz για να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό. Ο εν λόγω Vega πυρήνας που θα βρίσκεται στον MI25 accelerator ενδέχεται να τρέχει σε πολύ χαμηλότερη ταχύτητα (~1500MHz) ενώ θα ενσωματώνει περίπου 4,096 stream processors, σύμφωνα και με τις τελευταίες φήμες. Παράλληλα η ύπαρξη της HBM Cache μαζί με έναν ειδικό Controller υποδηλώνει τη χρήση ίσως HBM1 στο εσωτερικό του chip που δρα ως L1 ή L2 cache η οποία θα συνδέεται στη πολύ ταχύτερη HBM2, κάτι που φυσικά είναι φήμη και θα πρέπει να ληφθεί με αρκετές επιφυλάξεις. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες επιδόσεις θα έρχονται σε ένα πακέτο με TDP μικρότερο των 300 watt. Πηγή.
    2 points
  4. Η Xiaomi λανσάρει ένα νέο gadget στην αγορά και αυτή τη φορά είναι ένα ηλεκτρικό scooter για τη πόλη με προτεινόμενη τιμή κάτω από τα $300! Το Mijia αποτελεί το νεότερο ηλεκτρικό scooter της εταιρίας, το οποίο έρχεται για να ενισχύσει τη σειρά δικύκλων της εταιρίας. Όπως γνωρίζουμε η εταιρία διαθέτει στην αγορά ήδη το πιο ακριβό QiCycle, και το νέο Mijia προστίθεται προσφέροντας μερικά αξιόλογα χαρακτηριστικά που δε θα συναντήσουμε σε άλλο της κατηγορίας του. Για παράδειγμα, το Mijia ενσωματώνει σύστημα Ε-ABS, cruise control καθώς και brake energy recovery system το οποίο λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο όπως το KERS στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο εσωτερικό της στιβαρής φαινομενικά κατασκευής κρύβεται ένα μοτέρ με ισχύ 500 W και μέγιστη ταχύτητα 25 km/h ενώ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 1850 EV-lithium i-on με χωρητικότητα 280Wh κατασκευής LG. Η αυτονομία του ηλεκτρικού scooter με μια φόρτιση αγγίζει τα 30 km/h κάτι αρκετά ενθαρρυντικό μιας και εντός πόλης μπορεί να προσφέρει αρκετές διαδρομές. Όπως το QiCycle έτσι και το Mijia διπλώνει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και μπορεί να μεταφερθεί ή να αποθηκευτεί εύκολα. Συνοδεύεται από companion app για το κινητό και συνδέεται μέσω Bluetooth δείχνοντας πολύτιμα στοιχεία για τη μπαταρία που απομένει, την υγεία της και τη ταχύτητα! Τέλος, η προτεινόμενη τιμή του αγγίζει τα $290 ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στη Κίνα στις 15 Δεκεμβρίου. Πηγή.
    2 points
  5. Καλησπέρες Σιγά σιγά μετράμε αντίστροφα για την άδεια!
    2 points
  6. Η AMD ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα για την enterprise κυρίως αγορά η οποία έρχεται να υποστηρίξει τον τομέα του cloud computing, που έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Μαζί με την ανακοίνωση έχουμε στη κατοχή μας και το πλήρες slide deck εμφανίστηκε επίσημα στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει τις βλέψεις της AMD στον χώρο. Η AMD ισχυρίζεται πως γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς όπου οι υπερ-υπολογιστές βασίζονται σε γενικής χρήσης hardware και όχι σε κάτι που μπορεί κατά κάποιον τρόπο να "πάρει πρωτοβουλία", κάτι που θα έχει machine και deep learning στοιχεία και θα επιταχύνει ορισμένες διεργασίες που απαιτούν διαφορετικά αρκετές ώρες από τους τωρινούς servers. Η αρχή γίνεται με τη κυκλοφορία τριών νέων Radeon Instinct Accelerators που φέρουν τρεις πυρήνες από διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τη πιο πρόσφατη Polaris για το entry level κομμάτι, τη Fiji για το ενδιάμεσο καθώς και τη Vega για το high end. Όπως αντιλαμβάνεστε, με την ανακοίνωση η AMD μας δείχνει πως έχει έτοιμη την επόμενη αρχιτεκτονική GPU Vega κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η consumer παραλλαγές αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του επόμενου έτους, δηλαδή αρκετά σύντομα. Το Radeon Instinct θα λειτουργεί σύμφωνα με την AMD αρμονικά και με την νέα αρχιτεκτονική Zen και τη πλατφόρμα Naples που γνωρίζουμε πως θα κάνει δυναμική εμφάνιση μέσα στο 2017. Αντίστοιχοι servers που θα ετοιμάσει η εταιρία θα έχουν ισχύ έως και 100 Teraflops! Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στα παρακάτω slides της παρουσίασης (τα έχουμε όλα!). Πηγή.
    2 points
  7. Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!! αυτά τα slides και οι βλέψεις της AMD, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. ...με slides δεν γεμίζουν τα ράφια μ@ρη Λούσι Λου! Άντε μακάρι να είναι η χρονιά της AMD το 2017 γιατί απο slides χορτάσαμε/μπουχτίσαμε.
    2 points
  8. Μικρό σε μέγεθος τροφοδοτικό ειδικά για την αγορά των SFX συστημάτων, το οποίο όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες ATX παραλλαγές που κυκλοφορούν! Η SilverStone παρουσίασε ένα νέο τροφοδοτικό για συστήματα με SFX form factor και αναμένεται σύντομα να εμφανιστεί στην αγορά σύμφωνα με την εταιρία. Σε αντίθεση με άλλα τροφοδοτικά της κατηγορίας του, το LTI-SX800 χαρακτηρίζεται από την υψηλή ισχύ του που σίγουρα καλύπτει με ευκολία παραπάνω από μια κάρτα γραφικών, εφόσον βέβαια υπάρχει αντίστοιχο ITX κουτί. Σημειώνεται ότι μερικά κουτιά περιλαμβάνουν αντάπτορα από SFX σε ATX και έτσι η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και σε ATX εάν το επιθυμεί ο χρήστης. Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε πως το τροφοδοτικό διαθέτει fully modular σχεδίαση για χρήση μόνο των απαραίτητων καλωδίων στο σύστημα αλλά και πιστοποίηση 80 Plus Titanium που υπόσχεται απαράμιλλη αποδοτικότητα. Η SilverStone επισημαίνει επίσης την ύπαρξη active PFC σχεδίασης που προσφέρει καθαρότερο σήμα (ρεύμα) στη μονάδα εξομαλύνοντας τον θόρυβο του δικτύου της πρίζας. Επιπλέον, στη μονάδα υπάρχει ένας ανεμιστήρας 120mm που φροντίζει για τη ψύξη ενώ δεν αναφέρεται εάν κλείνει τελείως όταν το load είναι χαμηλό. Αν και η εταιρία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τη τιμή της μονάδας, αναμένεται να είναι υψηλότερη από αντίστοιχες ATX μονάδες λόγω του ιδιαίτερου μεγέθους τους. Πηγή.
    2 points
  9. Η Radeon RX 460 της AMD είναι η entry level πρόταση της εταιρίας με τη νέα Polaris αρχιτεκτονική και μέσω ενός νέου "τρικ" μπορούμε να αυξήσουμε τις επιδόσεις της Το overclocking.guide και ο overclocker Der8auer δημοσίευσε ένα BIOS για δύο κάρτες της αγοράς, την ASUS STRIX RX 460 4G OC καθώς και την Sapphire RX 460 NITRO που ξεκλειδώνουν 128 πυρήνες, 8 TMUs αυξάνοντας έτσι τις επιδόσεις, όπως το texture fillrate κάτι που οδηγεί αναμφίβολα σε υψηλότερες επιδόσεις σε παιχνίδια και συνθετικά benchmarks. Σημειώνεται δε, ότι τα BIOS δεν είναι συμβατά με τους πιο πρόσφατους Crimson ReLive drivers μιας και η AMD έχει επαν-ενεργοποιήσει το signature check, μια διαδικασία που μπορεί να προσπεραστεί, κάτι που μπορείτε να δείτε εδώ. Όσον αφορά τα specs της RX 460 αξίζει να θυμίσουμε πως ο Polaris 11 πυρήνας κωδικής ονομασίας Baffin της κάρτας γραφικών φέρει 896 Stream Processors, 16 ROPs και 54 TMUs και μέσω του BIOS "αποκαλύπτονται" άλλοι 128 Stream Processors καθώς και 8 TMUs για συνολικά 1024 stream processors και 64 TMUs. Το ίδιο chip βρίσκεται και στη Radeon Pro WX 4100, μια επαγγελματικού τύπου κάρτα γραφικών όμως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ξεκλείδωμα μέσω BIOS. Ο Der8auer δοκίμασε πέντε ASUS STRIX κάρτες γραφικών και μια Sapphire τις οποίες και ξεκλείδωσε με απόλυτη επιτυχία με μια διαδικασία που είναι απλή και ασφαλής για τους περισσότερους χρήστες. Στο zip, περιλαμβάνεται το εργαλείο για το αυτοματοποιημένο flash της κάρτας, όμως πριν γίνει αυτό, προτείνεται η αποθήκευση του stock BIOS σε κάποιο σημείο του υπολογιστή. Το .zip παρέχει τη δυνατότητα για αποθήκευση του BIOS στον ίδιο φάκελο. Οι διαφορές που είδε στις επιδόσεις είναι αξιοσημείωτες και σε ορισμένες περιπτώσεις όπως το Witcher 3, βλέπουμε να κερδίζει περί τα 4FPS, φτάνοντας τη GTX 1050 της NVIDIA. Overclocking.Guide - AMD Radeon RX 460 Unlocking Πηγή.
    2 points
  10. Πηγές αναφέρουν τις βλέψεις της TSMC η οποία θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο για παραγωγή ημιαγωγών μεγέθους 5 και 3nm στο απώτερο μέλλον με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς. Η Ταϊβανέζικη εταιρία αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να κατασκευάσει εργοστάσιο στη συγκεκριμένη περιοχή για τη σχεδίαση και υλοποίηση chip στα 5nm ενώ απώτερος στόχος της είναι τα 3nm κάτι που θα ωφελήσει τους κύριους "πελάτες" της όπως την Apple αλλά και την NVIDIA. Η εταιρία κατέχει μόνη τη στο 55% της αγοράς στη σχεδίαση ημιαγωγών, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ενώ το R&D της λειτουργεί αδιάκοπα για τη διατήρηση του ποσοστού σε όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα. Το κόστος της κατασκευής του εργοστασίου στη Ταϊβάν θα ανέρχεται στα $15.7 δις. και θα έχει μέγεθος 129 μέχρι 197 στρέμματα! Η εκπρόσωπος της εταιρίας, Elizabeth Sun, δεν δήλωσε τις ακριβείς ημερομηνίες που θα λάβει χώρα η κατασκευή ούτε και η εκκίνηση της παραγωγής καθώς είναι αρκετά νωρίς να προβλεφθεί. Μαζί με τις δύο παραπάνω λιθογραφίες, η TSMC λέγεται πως έχει μια ομάδα 300 μηχανικών που αναπτύσσουν και αυτή των 2nm χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη τεχνική κατασκευής μιας κι σε τόσο μικρές αποστάσεις, οι μηχανικοί "εξαντλούν" τους φυσικούς κανόνες, μεταβαίνοντας ουσιαστικά σε κάτι πιο "κβαντικό". Πηγή.
    2 points
  11. Ένα ενδιαφέρον forum thread αποτελεί τη καλύτερη πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός νέου poll. Η περασμένη εβδομάδα περιλάμβανε αρκετές ειδήσεις σχετικές με wearables κυρίως όσον αφορά τις κινήσεις μεγάλων παικτών της αγοράς που αφορούν κυρίως το μέλλον. Η Apple δήλωσε πως οι πωλήσεις του Watch πηγαίνουν καλά, με τους αριθμούς όμως να έχουν μια ελαφρώς διαφορετική άποψη, την οποία φυσικά δε συμμερίζεται ο CEO, Tim Cook. Η Pebble από την άλλη φαίνεται πως θα σταματήσει τη παραγωγή λόγω της εξαγοράς της από τη Fibit παρά τις καλές πωλήσεις που εμφάνιζε ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τη Motorola, η οποία φαίνεται πως δέχεται πιέσεις από άλλους δυνατούς παίκτες της αγοράς και σταματά τη παραγωγή, αόριστα. Η αγορά των wearables και των activity trackers είναι νέα και αναμφίβολα δεν έχει αρκετούς υποστηρικτές για την ώρα, όμως όσοι προχωρούν στην αγορά κάποιου, επιθυμούν απλές λειτουργίες και χαμηλή τιμή - τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στατιστικά της αγοράς - ενώ υπάρχουν φυσικά και άλλοι που ξοδεύουν ένα αξιοσημείωτο ποσό, όπως στη περίπτωση ενός Apple Watch που ανάλογα με την έκδοση μπορεί να κοστίσει από μερικές δεκάδες Ευρώ μέχρι και χιλιάδες! Σε περσινό poll είχαμε δει τη δική σας οπτική γωνία του πως θα χαρακτηρίζατε τον χρήστη ενός wearable τη σήμερον ημέρα, αναφερόμενοι γενικότερα στη κατηγορία όσων πρακτικά αποκαλούνται "φορετά gadgets". Η πλειοψηφία είπε "επιδειξία" ενώ η δεύτερη πιο "ηχηρή" επιλογή ήταν "γραφικός - για ένα gadget που έχει περιορισμένες πληροφορίες". Έναν χρόνο μετά, βλέπουμε την αγορά πιο ανεπτυγμένη με περισσότερες προτάσεις από πολλές εταιρίες και τα gadgets προσφέρουν πιο πολλές λειτουργίες όμως και πάλι αυτό δε φτάνει για να δώσει προβάδισμα στην αγορά. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σημερινό ερώτημα, το οποίο είναι: Πως βλέπετε το μέλλον της αγοράς των smartwatches;
    1 point
  12. οντως.... τι βλακεια δεν προλαβαινετε και σεις να ηρεμησετε λιγο
    1 point
  13. Εμείς χάσαμε το μέτρημα.....μα Κυριακή @!#$!#@$ μέσα....
    1 point
  14. Αυτό δεν είναι ηλεκτρικό scooter, ηλεκτρικό πατίνι είναι!
    1 point
  15. "Κρυσταλλικό" case mod βασισμένο στο Crystal 460X, με πλούσιο hardware που αφήνει τα στόματα ανοικτά καθώς και την υπογραφή των Modders του Emarque! Minimal η εξωτερική εμφάνιση με δαιδαλώδες εσωτερικό, είναι μερικές από τι λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό κοιτώντας το Corsair Crystal 460X Emarque™ Edition (εάν σας έρχονται περισσότερες παρακαλούμε γράψτε τις!). Χάρη στους sponsors του Emarque, το Corsair Crystal Series 460X έρχεται με πλαϊνό και μπροστινό φιμέ παράθυρο ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε high end hardware όπως τη κορυφαία κάρτα γραφικών ZOTAC GEFORCE GTX 1080 8GB Arctic Storm 10th anniversary edition για υψηλές επιδόσεις σε κάθε πρακτικά τίτλο. Το σύστημα πλαισιώνεται επίσης από μια μητρική GIGABYTE Z170XP SLI, τον Core i5 6600K της Intel καθώς και από μνήμες Corsair Vengeance LED χρονισμένες στα 2666MHz που ολοκληρώνουν το σύστημα τόσο από λειτουργικής άποψης όπως και από χρωματικής μιας και ενσωματώνουν καλαίσθητα LEDs! Το fully modular RM850i της Corsair βρίσκεται σε περίοπτη θέση και φροντίζει για τη τροφοδοσία του κουτιού, ενώ σημειώνεται πως κάρτα γραφικών και επεξεργαστής καλύπτονται από ένα custom kit υδρόψυξης με κομμάτια της EK Water Blocks. Οι σωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν προσδίδουν κύρος στο σύστημα με τις αυστηρές γραμμές τους αλλά και με την "αχρωμία" που επικρατεί στο εσωτερικό. Πηγή.
    1 point
  16. 1 point
  17. Ένα άρθρο που θα βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν τη λειτουργία ενός υπολογιστικού συστήματος, αποκτώντας παράλληλα μια πρώτη ιδέα για τον υπερχρονισμό, aka τον κόσμο του Overclocking. Το editorial θα συνδέσει έτσι τους overclocking οδηγούς που θα ακολουθήσουν για διάφορες πλατφόρμες. Editorial: Εισαγωγή στο Overclocking
    1 point
  18. Ο developer που "ανάγκασε" τους gamers να αναβαθμίσουν τα PC τους το 2007 λέγεται πως περνά δύσκολες ημέρες καθώς εκτός των απλήρωτων υπαλλήλων, στελέχη της φεύγουν από την εταιρία! Εργαζόμενος στα γραφεία της Crytek στη Φρανκφούρτη μίλησε ανώνυμα στο KitGuru και εξήγησε το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της εταιρίας το περασμένο διάστημα. Όπως δήλωσε, όλα έβαιναν καλώς μέχρι και τον Ιούνιο όπου ανακοινώθηκε στην ομάδα πως οι μισθοί δε θα έρχονταν στην ώρα τους, κάτι που υποτίθεται θα είχε διευθετηθεί μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους και θα προσφέρει κανονικά μισθούς για τουλάχιστον 18 μήνες. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει πως η ανακοίνωση της δυσκολίας πληρωμών δεν φαινόταν ενώ σημειώνεται πως ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο! Όπως είναι φυσικό, το ηθικό των εργαζομένων έχει πέσει αρκετά και δεν είναι λίγοι αυτοί που δικαίως ψάχνουν κάτι καλύτερο φεύγοντας από την εταιρία, αφήνοντας πίσω τους το εν λόγω περιβάλλον εργασίας. Η Crytek έχει 700 συνολικά εργαζομένους σε έξι studio και σχεδόν μηδενικά έσοδα ενώ αναφορές μιλούν για λάθος χειρισμό των χρημάτων και επένδυση σε όχι τόσο πετυχημένα projects. Πηγή.
    1 point
  19. 4 χιλιάρικα για αυτό το Α Σ Χ Η Μ Ο κουτί, με τροφοδοτικό turbox "835" watt, με dual channel αντί για quad ram, με cable management που το είδε η μάνα μου και το πέρασε για μακαρονάδα καμμένη, fazn (?) αντί για μια ωραία και τεσταρισμένη corsair aio, 2tb μόνο hdd και το κυριότερο: στημένο από το plaisio? ΟΧΙ ευχαριστώ.
    1 point
  20. Είναι ωραίο σαν ιδέα αλλά δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα ότι θα πρέπει να φορτίζω και το ρολόι κάθε δεύτερη μέρα....Ίσως να έχει μέλλον όταν το δουν περισσότερο σαν κόσμημα και λιγότερο σαν ένα gadget που κάνει 100 πράγματα.... Συμφωνώ όσο δεν πάει!!!!
    1 point
  21. Σίγουρα έχει μέλλον το θέμα. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει πολύ μεγάλο margin σε ότι αφορά το κόστος κατασκευής με την τιμή πώλησης αλλά φαίνεται πως μέχρι τώρα πλην της Apple που απλά έχει το hype καμία άλλη εταιρεία δεν έχει πείσει τους καταναλωτές. Κατ'εμέ το λάθος έγκειται ότι όλες το ρολόι από "κόσμημα" το έχουν κάνει εργαλείο fitness. Μακάρι η Fitbit μετά την εξαγορά του software κομματιού της Pebble να δει λίγο προς τα εκεί. Η Pebble ήταν η μόνη εταιρεία ΙΜΟ που πρόσφερε λίγο από όλα σε ισορροπία αλλά πάντα σε σωστή τιμή αλλά προφανώς δεν πουλούσε όταν ειδικά έχεις γίνει εταιρεία και πας ξανά στο kickstarter για να πάρεις χρήματα να φτιάξεις το επόμενο σου προιόν.
    1 point
  22. Ο overclocker @der8auer κατέρριψε τη προηγούμενη πρωτιά του Chi Kui Lam στη συχνότητα του Core i7 6700K για πάνω από 25MHz σημειώνοντας 7056.7 με ψύξη υγρού αζώτου! Η συχνότητα λειτουργίας του ξεκλείδωτου επεξεργαστή Skylake αρχιτεκτονικής της Intel επιτεύχθηκε με τους δύο μόνο πυρήνες του ανοικτούς και επάνω στη μητρική ASUS Maximus VIII Extreme! Σύμφωνα με το CPU-Z οι μνήμες του (ναι ήταν dual channel) έτρεχαν στα 3820MHz με timings 12-12-12-28 οπότε μιλάμε για ένα ισχυρό chip και ίσως αναμένονται περισσότερα αποτελέσματα και σε άλλα benchmarks από τον Γερμανό. Πηγή.
    1 point
  23. Καλή εβδομάδα μάγκες @Spirosssss και σε όλους τους υπόλοιπους, χρόνια πολλά! Έκανα επεμβάσεις, θεωρητικά στο feed θα βλέπετε μόνο τα posts και όχι κάποια άλλη δραστηριότητα.
    1 point
  24. Hola Amigos! Ρε @Spirosssss τα φίλτρα από πάνω δε σου παίζουν; Μπορείς να ρυθμίσεις τι θες να φαίνεται και να το αποθηκεύσεις ως το default stream σου για να μη το κάνεις κάθε φορά.
    1 point
  25. Όσοι έχετε μονταρισμένο BIOS στις πιο πρόσφατες Polaris based GPUs σας τότε οι νέοι drivers της AMD δε μπορούν να εγκατασταθούν μιας και ψάχνουν την "αυθεντική υπογραφή". Το χαρακτηριστικό "ψάχνει" ένα συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα, συνήθως στα πρώτα bit του BIOS των καρτών ελέγχοντας έτσι για τυχόν τροποποιήσεις που έχουν γίνει στη κάρτα σε "επίπεδο BIOS". Έτσι η AMD μπορεί (εφόσον το επιλέξει) να αποτρέψει την εγκατάσταση σε όσους έχουν πειράξει το BIOS τους για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα την αύξηση του TDP στη νέα του Radeon RX 480. Το γεγονός έρχεται στο φως από το TechPowerUp μέσω των forums του Overclock.net όπου πολλοί κάτοχοι "μονταρισμένων" Polaris based καρτών αδυνατούν να εγκαταστήσουν τον νέο Crimson ReLive. Φυσικά για όλα τα πράγματα υπάρχει μια λύση και έτσι στη περίπτωση αυτή, υπάρχει η παρακάτω διαδικασία από το μέλος asder00 του forum στο ocn. Η διαδικασία προϋποθέτει την εγκατάσταση ενός τροποποιημένου Kernel καθώς και τη απενεργοποίηση του driver signature enforcement για μια μόνο φορά και δοκιμάστηκε στην x64 έκδοση των Windows 10. Ιδού η διαδικασία: Download the modified kernel driver here Download the Pixel Clock Patcher here (needed for the windows driver signature workaround) Navigate to the AMD driver extraction directory, usually "C:AMD" then go into" Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-16.12.1-Dec7PackagesDriversDisplayWT6A_INFB309333" Extract the modified kernel driver in the "B309333" directory overwriting the file Uninstall current AMD drivers normally and DO NOT REBOOT when asked Reboot with advanced options like so: Press and hold the Shift key on your keyboard and click the Restart button. Choose Troubleshoot > Advanced options > Startup Settings and click the Restart button. When your computer restarts you'll see a list of options, press F7 on your keyboard to select "Disable driver signature enforcement". This is needed only ONE TIME to successfully install the modified kernel, in the next reboot the driver signature enforcement will return to normal. Install the driver normally with setup.exe in C:AMDWin10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-16.12.1-Dec7 DO NOT REBOOT WHEN ASKED When the installation is finished run the atikmdag-patcher.exe (this will take care of driver signature for windows so we no longer need to disable the enforcement with F7) Press yes to patch the file When finishes reboot the PC and enjoy your modified bios Πηγή.
    1 point
  26. κι ομως τους εστειλα μηνυμα στο fb support και με απαντησαν,ηθελαν ομως καποια προσωπικα στοιχεια και να τους στειλω ενα screenshots με την ip μου για να βεβαιωθουν,ξεμπλοκαραν τη διαδικασια επαληθευσης με ga κι ολα καλα,δηλαδη σε διαστημα μιας ωρας εχθες εκανα τη δουλεια μου,μπηκα στο account ενεργοποιησα ξανα το ga,αυτη τη φορα σημειωσα τους κωδικους επαναφορας σε ενα χαρτι,ειναι 6 passwords εαν παθει κατι το κινητο σου να μπορεις να ξεκλειδωσεις το account με αυτους,ολα καλα μην στελνετε τζαμπα e-mails,χανετε το χρονο σας, στειλτε τους μηνυμα μεσω facebook και πιστευω θα σας απαντησουν συντομα..
    1 point
  27. Ο καθένας είναι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει την δουλειά του, για κάποιον που ζει μέσα στην πόλη είναι τέλειο ένα smart για κάποιον που ζει στο χωριό είναι ένα hilux δεν μπορείς να συγκρίνεις ποτέ κ πουθενά τα 2 αυτοκίνητα όμως και οι 2 άνθρωποι είναι χαρούμενοι με τις επιλογές τους για την χρήση που τα θέλουν
    1 point
  28. @odim Έχεις m2 και πολύ γρήγορες ram στον 6600k σου? Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που έχει ανάκγη την επεξεργαστική ισχύς του 6600k? Αν όχι τότε όλα τα pc είναι το ίδιο και συμφωνώ μαζί σου για καθημερνή απλή χρήση Τα πράγματα με την intel ξεφύγαν στην μεγάλη της πλατφόρμα που οι επιδόσεις είναι πολλαπλάσιες των amd επεξεργαστών γι αυτό κοστίζουν και μια περιουσία. @antonis ήμουν απασχολημένος....
    1 point
  29. Πολύ ωραίο το κουτί, αλλά εγώ έχω κατεβάσει τα 3D αρχεία για το maker 5 για το επόμενο build. Το χερούλι δεν μου προσφέρει κάτι, τα χρώματα θα είναι διαφορετικά και το γυαλί στα πλαινά θα πήγαινε χαμένο λόγω modding. Για το 5t πάντως το ότι έχει το γυαλί στα πλαϊνά κάνει την τιμή του πολύ πιο εκλυστική και λογική.
    1 point
  30. Με 4Κ€ μπορώ να φτιάξω οποιοδήποτε σύστημα με A-brands και άψογη ισορροπία. Σίγουρα η επιλογή του 6950Χ σε οποιοδήποτε σύστημα το κάνει ανισόρροπο, καθαρά και μόνο από την υπερβολική τιμή του. Το θέμα είναι ποιο είναι το ζητούμενο. Γιατί αν το ζητούμενο είναι οι 10 πυρήνες, δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας να φτιάξει αντίστοιχο σύστημα με 6950Χ σε λιγότερο από 3999. Όσον αφορά το κουτί, δεν θα κρύψω ότι κανένας στο γραφείο δεν λάτρεψε την εμφάνιση του.
    1 point