JC_Denton

SilverStone Fortress FT01-BW Review

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649dcdf706be33.png[/wrapleft]Τη SilverStone όλοι την ξέρουμε, ενώ και οι περισσότεροι την "αγαπάμε". Είναι αλήθεια πως τα προϊόντα της είναι αρκετά διάσημα στο χώρο των υπολογιστών, μιας και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται, από την αγορά των mini-PCs, τα HTPCs, τα Mid-Tower Cases και φυσικά, τα πλέον διάσημα Full-Tower Cases της, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν χρησιμοποιηθεί ως βάση για πανέμορφα Case Mods.

Όλοι μας θυμόμαστε το υπέροχο SilverStone TJ07, ένα από τα πιο διάσημα κουτιά στην αγορά, λόγω του πανέμορφου και έξυπνου σχεδιασμού του. Η ομάδα της MurderMod μάλιστα έχει βασίσει τα περισσότερα MurderBox της πάνω στο συγκεκριμένο κουτί, πράγμα που τονίζει ακόμα περισσότερο το λόγο για τον οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία στις προτιμήσεις μας.

Γιατί όμως μιλάμε για το TJ07, όταν το Review μας είναι για το Fortress FΤ01? Ο λόγος είναι πολύ απλός και σίγουρα θα τον διαπιστώσετε και εσείς στις επόμενες σελίδες - το Fortress είναι σε αρκετά σημεία (ειδικότερα στο σχεδιασμό του και στην αρχιτεκτονική του) παρόμοιο με το TJ07, παρόλο που το πρώτο είναι ένα Mid-Tower και το δεύτερο ένα Full-Tower Case. Ποιος ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να κάνει όμως μια τέτοια κίνηση, αντιγράφοντας στην ουσία τον εαυτό της?

Οι λόγοι είναι εύκολο να τους κατανοήσει κάποιος. Καταρχάς η αγορά των Mid-Tower Cases χρειαζόταν κάποιο σοβαρό εκπρόσωπο από τη SilverStone εδώ και καιρό. Στην κατηγορία αυτή παίζει η Lian Li σχεδόν μόνη της (μιλώντας πάντα για κουτιά που πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που μας έχουν συνηθίσει αυτές οι δύο εταιρείες) και σίγουρα αυτό κάποιοι από την SST θα ήθελαν να αλλάξει.

Έτσι, περνάμε στο δεύτερο λόγο για τον οποίο η εταιρεία διάλεξε το TJ07 να "αντιγράψει" - μιλάμε για ένα από τα πιο πετυχημένα και πολυβραβευμένα της κουτιά. Αυτό και μόνο το καθιστά την ιδανική βάση για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αλλά υπάρχει και ένας τρίτος λόγος, ο οποίος έχει σχέση με την εξέλιξη μιας νέας τεχνολογίας που ανέπτυξαν για την επίτευξη του καλύτερου Airflow - την εκμετάλλευση της Θετικής Πίεσης (Positive Air Pressure), ώστε να μπορούμε ακόμα και με fanless parts να έχουμε ένα σωστό και αποδοτικό airflow. Αυτήν την τεχνολογία ήδη κάποιοι τη θυμούνται στο Raven, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι ξεκίνησε από το Fortress, όπως είχαμε αναφέρει και στις ειδήσεις μας στο παρελθόν.

Με αυτά λοιπόν υπόψιν, καταλήγουμε στο να έχουμε ένα σοβαρό υποψήφιο για το βραβείο του καλύτερου Mid-Tower Case! Ξαφνικά η δουλειά μας έγινε αρκετά δυσκολότερη, μιας και ένα προϊόν που πάει να διεκδικήσει το στέμμα στην κατηγορία του, οφείλουμε να το δούμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται, ώστε τα συμπεράσματά μας να είναι τα σωστότερα δυνατά.

Μην ανησυχείτε όμως, η ποιότητα που εμείς τουλάχιστον σας έχουμε συνηθίσει, δεν έχει αλλάξει ούτε κατά το ελάχιστο. Ας αφήσουμε τα λόγια λοιπόν κι ας ξεκινήσουμε το Review μας, με τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του κουτιού:

Specifications

<table width="600" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="42"><tbody><tr><td width="298" height="21">

</td> </tr> <tr><td align="center">

</td> </tr> <tr> <td colspan="2" valign="top" align="center" height="21"> <link href="http://www.silverstonetek.com.tw/Templates/css_product.css" rel="stylesheet" type="text/css"> <table width="583" border="1" bordercolor="#999999" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td rowspan="4" class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Model No.

</td> <td colspan="2" align="center">

SST-FT01B (black)

</td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center">

SST-FT01S (silver)

</td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center">

SST-FT01B-W (black + window)

</td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center">

SST-FT01S-W (silver + window)

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" width="26%" align="left" bgcolor="#cccccc"> Material

</td> <td colspan="2" align="center">

3.0mm ~ 6.0mm uni-body aluminum outer frame and aluminum body

</td> </tr> <!--<tr> <td rowspan="2" align="left" bgcolor="#CCCCCC" class="T_spec">

</td> <td colspan="2" align="left"></td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="left"> </td> </tr>--> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Motherboard

</td> <td colspan="2" align="center">

ATX, Micro ATX

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Multimedia

</td> <td colspan="2" align="center">

--

</td> </tr> <tr> <td rowspan="3" class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Drive Bay

</td> <td rowspan="2" width="12%" align="left"> External</td> <td width="62%" align="left">

5.25" x 5

</td> </tr> <tr> <td align="left">

--

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Internal</td> <td align="left">

3.5" x 7

</td> </tr> <tr> <td rowspan="6" class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Cooling System

</td> <td align="left"> Front</td> <td align="right">

1 x 180mm intake fan, 700rpm, 18dBA

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Rear</td> <td align="left">

1 x 120mm exhaust fan, 900rpm, 18dBA

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Side</td> <td align="left">

--

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Top</td> <td align="left">

1 x 180mm intake fan, 700rpm, 18dBA

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Bottom</td> <td align="left">

--

</td> </tr> <tr> <td align="left"> Internal</td> <td align="left">

--

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Expansion Slot

</td> <td colspan="2">

7

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Front I/O Port

</td> <td colspan="2" align="left">

USB2.0 x 2

IEEE1394 x 1

Audio x 1

MIC x 1

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Power Supply

</td> <td colspan="2" align="left">

1 x Optional standard PS2 (ATX)

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Expansion Card

</td> <td colspan="2" align="left">

Compatible with expansion card up to 12”

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Net Weight

</td> <td colspan="2">

8.66kg

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Dimension

</td> <td colspan="2" align="left">

211 mm (W) x 486 mm (H) x 494.5 mm (D)

</td> </tr> <tr> <td class="T_spec" align="left" bgcolor="#cccccc"> Extra

</td> <td colspan="2" align="left">

One CP05 included for single hot-swappable SATA hard drive, additional CP05 can be purchased separately

</td> </tr> </tbody></table> <!-- For LC19 , ML02 insert date:960711 --></td></tr></tbody></table>

4649db4c8270a27.jpg

[bREAK=Η ιστορία της SilverStone]

Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία για τη SilverStone είναι το πως κατάφερε μια τόσο "νέα" εταιρεία στο χώρο των PC Cases να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις, έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Η αγορά των ακριβών PC Cases από τις αρχές της δεκαετίας έχει αλλάξει σημαντικά, ειδικότερα με την ένταξη των πρώτων Lian Li, τα οποία όντας πλήρως αλουμινένια, προσέφεραν μια ποιότητα απαράμιλλη για τα δεδομένα της εποχής. Όσοι μπορούνε να πάνε περίπου 9-10 χρόνια πριν, θα θυμούνται σίγουρα την επανάσταση που έφερε τότε το CoolerMaster Stacker STC-01, το οποίο ίσως θεωρείται και ο πατέρας αρκετών μοντέρνων κουτιών που βλέπουμε σίγουρα στις αγορές. Με αυτό το κουτί η CM εδραίωσε το όνομά της στην αγορά, ενώ οι κόντρες με τα κουτιά της Lian Li ήταν συνεχείς, ειδικότερα μέσα στα διάφορα forum.

Κάπου όμως το 2003 τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Τότε δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία με το όνομα SilverStone, η οποία ειδικευόταν περισσότερο στην κατασκευή τροφοδοτικών. Γρήγορα όμως οι υπεύθυνοί της αποφάσισαν να επεκταθούν και στην αγορά των PC Cases, βγάζοντας το 2005 το Temjin TJ07, ένα κουτί ορόσημο για την εταιρεία αλλά και για τους αντιπάλους της. Φυσικά δεν έμεινε μόνο εκεί, αναπτύσσοντας πολλές νέες σειρές κουτιών για HTPC, Mini-PC κ.ο.κ., φτάνοντας σήμερα στο σημείο να διεκδικεί την κορυφή στις αγορές στις οποίες ενεπλάκη (ειδικότερα μάλιστα στα τροφοδοτικά, τα οποίο γενικά θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο).

Ας δούμε και λίγο αναλυτικότερα όμως την ιστορία της εταιρείας, με δεδομένα που πήραμε από την επίσημη ιστοσελίδα της:

About SilverStone

<table width="680" border="1" bordercolor="#cccccc" cellpadding="2" cellspacing="2"><tbody><tr><td colspan="4" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="83" align="left">4649c9cc6574439.jpg</td> <td valign="top" width="41" align="left"> Jan

Mar

May

Jun

Jul

Oct

</td> <td valign="top" width="9" align="left">

</td> <td valign="top" width="521" align="left">SilverStone NVIDIA ESA Certified Chassis, Temjin J10-ESA announced.

SilverStone announced its first gaming mouse, later named RAVEN RVM01.

SilverStone presented the Fortress FT01, emphasizing the use of “positive air pressure” as preferred airflow management.

SilverStone announced TJ10 NVIDIA Special Edition-TJ10B-WNV.

SilverStone announced its first chassis with 90° rotated motherboard configuration in theRAVEN RV01.

SilverStone announced ZM1200 & ZU1200 to support GTX 280 in 3-way SLI

SilverStone won Custom PC 2008 best chassis manufacturer.</td> </tr> <tr> <td colspan="4" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" align="left">4649c9cc657210a.jpg</td> <td align="left"> Jan

Jun

Nov

</td> <td align="left">

</td> <td valign="top" align="left">SilverStone introduces Sugo SG03 and redefines SFF form factor.

SilverStone attains ISO 9001:2000 Certification .

SilverStone OP1200 1200W powered the system that broke 3DMark06 world record.</td> </tr> <tr> <td colspan="4" valign="middle" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" align="left">4649c9cc656fa09.jpg</td> <td valign="top" align="left"> Jun

</td> <td valign="top" align="left"></td> <td valign="top" align="left">SilverStone announces its first liquid cooling device, Tundra TD01</td> </tr> <tr> <td colspan="4" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" align="left">4649c9cc656d6e2.jpg</td> <td valign="top" align="left"> Feb

Jun

Sep

</td> <td valign="top" align="left">

– – </td> <td valign="top" align="left"> SilverStone becomes one of first two PSU manufacturers in the world to receive NVIDIA® SLI™ certification.

SilverStone becomes ATIʼs hardware partner as a PSU vendor.

SilverStone announces its first chassis built from unibody aluminum frame withTemjin TJ07.</td> </tr> <tr> <td colspan="4" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" align="left">4649c9cc656afd5.jpg</td> <td valign="top" align="left"> Jan

Feb

Jun

Aug

</td> <td valign="top" align="left">

</td> <td align="left">SilverStone introduces its first chassis with integrated VFD in Lascala LC03V.

SilverStone Technology GmbH begins business .

SilverStoneʼs first cooler, later named Nitrogon NT01, announced .

SilverStone introduces Lascala LC10M, its first chassis to include VFD/IR, remote, and multimedia software.</td> </tr> <tr> <td colspan="4" align="right">........................................................................................................................................................................</td> </tr> <tr> <td valign="top" align="left">4649c9cc65684d1.jpg</td> <td align="left"> May

Jul

Aug

Sep

Nov

</td> <td align="left">

</td> <td align="left">SilverStone Technology founded.

SilverStoneʼs first power supplies, Strider ST360/ST400 released.

SilverStoneʼs first desktop/HTPC chassis, Lascala LC01 announced.

SilverStone Technology Inc. in USA begins business.

SilverStoneʼs first tower chassis, Temjin TJ01 announced</td></tr></tbody></table>

4649dc8c5387169.png

[bREAK=Positive Air Pressure Design - Airflow]

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογό μας, το Fortress FT01 χρησιμοποιεί ένα νέο σχεδιασμό, ο οποίος του επιτρέπει να εκμεταλλεύεται το φαινόμενο της θετικής πίεσης μέσα στο κουτί, η οποία στην ουσία "σπρώχνει" τις αέριες μάζες προς τα έξω, βελτιώνοντας το Airflow του κουτιού σημαντικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Μάλιστα η SST έχει μια σελίδα αφιερωμένη σε αυτό το φαινόμενο, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: Positive Air Pressure Design

Για ποιο όμως λόγο είναι τόσο σημαντικό αυτό? Όπως αναφέρουν οι μηχανικοί της SilverStone, τα συμβατικά κουτιά έχουν αρνητική πίεση στα σημεία εξόδου του αέρα, που αυτομάτως εγκλωβίζει τον αέρα στο εσωτερικό τους, μετατρέποντας το κουτί σε συσσωρευτή θερμών αέριων μαζών, οι οποίες δεν μπορούν να διαφύγουν, πράγμα που καταστρέφει κάθε μορφή σωστού Airflow.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το FT01 μπορεί ακόμα και χωρίς κανέναν ανεμιστήρα στα parts του PC, όπως μας δείχνουν, να κρατήσει μια ροή αέρα ικανή να κρατήσει τις θερμοκρασίες σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα, κάνοντας το PC μας να λειτουργεί αθόρυβα και αποδοτικά. Ας δούμε και μερικά Video ώστε να το καταλάβουμε καλύτερα:

Πως λειτουργεί το Positive Air Pressure Design:

[flash=http://www.silverstonetek.com.tw/images/memo/WB080254.swf]quality=high width=435 height=435 parameter=paramete_value

Όπως παρατηρείτε, υπάρχουν μερικά παράδοξα στην όλη αρχιτεκτονική. Καταρχάς ο μεγάλος ανεμιστήρας των 18 εκατοστών που βρίσκεται στο πάνω μέρος του κουτιού...βάζει αέρα αντί να βγάζει! Οι περισσότεροι αυτό που θα έκαναν θα ήταν να τον χρησιμοποιούσαν ως εξάτμιση, η SilverStone όμως λέει πως για τη σωστή κατανομή της θετικής πίεσης, ο ανεμιστήρας αυτός πρέπει να εισάγει αέρα στο κουτί!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το παράδοξο - δείτε τον αέρα που εξέρχεται από τις θέσεις των 5.25" Drives και το σημείο κάτω από τον 12άρη πίσω ανεμιστήρα. Μη σας φαίνεται παράξενο, αυτή ακριβώς είναι η επίδραση της θετικής πίεσης. Ο αέρας όντως εξέρχεται από εκείνα τα σημεία, ενώ σε άλλα κουτιά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Αρκετά έξυπνο, αλλά φυσικά πρέπει να δούμε αν είναι και αποδοτικό. Πάμε να δούμε μερικά Video που μας έδωσε η SilverStone:

Μια επίδειξη της λειτουργίας του Positive Air Pressure Design:

Τα πράγματα που είδαμε είναι όντως πολύ εντυπωσιακά. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι και το κατά πόσο είναι αληθινά. Στις επόμενες σελίδες, θα μπορέσετε να το διαπιστώσετε.

[bREAK=To εξωτερικό του κουτιού]

Κλασικά λοιπόν όπως πάντα σε Review τέτοιου τύπου, ξεκινάμε την παρουσίασή μας με τις φωτογραφίες από τη συσκευασία με την οποία ήρθε το κουτί μας. Η SilverStone για ακόμα μια φορά προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, έχοντας μια όμορφα σχεδιασμένη συσκευασία, μην ξεχνώντας να αναφέρει αναλυτικά και όλα τα χαρακτηριστικά του Fortress FT01.

4649c8ae59dc93b.jpg4649c8ae5a1cac6.jpg4649c8ae5a531a2.jpg4649c8ae5a87d50.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Στη συνέχεια ας περάσουμε στο κουτί καθ'αυτό, το οποίο φωτογραφήσαμε από διάφορες γωνίες, ώστε να έχετε μια πλήρη αντίληψη για το πως είναι εμφανισιακά. Αυτό που μπορείτε εύκολα να δείτε είναι ο μονοκόμματος σχεδιασμός του σκελετού του (θα φανεί ακόμα καλύτερα και στις φωτογραφίες από το εσωτερικό τμήμα), ενώ φυσικά και η ομοιότητές του σχεδιαστικά με το TJ07. Όπως σας είπαμε, ήδη αρκετοί το θεωρούν ως το "Mini-TJ07", κάτι που μπορεί μεν να είναι εν μέρει σωστό για το εξωτερικό του τμήμα, όχι όμως και για το εσωτερικό του, όπου οι διαφορές είναι σημαντικά μεγάλες.

4649c8ae5abdc66.jpg4649c8ae5af3b81.jpg4649c8ae5b33d22.jpg4649c8ae5b67147.jpg

4649c8ae5b999b8.jpg4649c8ae5bdeaf8.jpg4649c8af04f2b36.jpg4649c8af0534816.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Λεπτομέρειες από το εξωτερικό]

Αφού είδαμε τα γενικά πλάνα από το κουτί, ας δούμε και μερικές λεπτομέρειες του εξωτερικού του τμήματος. Ξεκινάμε με το διακριτικό πλήκτρο On/Off που βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος του κουτιού. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, πλήκτρο Reset δε βρίσκεται σε εκείνο το σημείο, μιας και οι άνθρωποι της SilverStone διάλεξαν να το τοποθετήσουν στο πάνω μέρος του κουτιού, κοντά στις εξωτερικές θύρες του Fortress. Εδώ εντοπίσαμε και το πρώτο "μειονέκτημα" του κουτιού, μιας και δυστυχώς για ακόμα μια φορά, η θύρα eSATA απουσιάζει, κάτι που ίσως ενοχλήσει ορισμένους.

4649c8af056baca.jpg4649c8af06d12bf.jpg4649c8af0713b7a.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Συνεχίζοντας θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα κοντινό πλάνο από το βουρτσισμένο ανοδειωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιεί το Fortress FT01-BW, το οποίο προσδίδει αυτή τη χαρακτηριστική μεταλλική υφή στο κουτί, τονίζοντας παράλληλα και την κορυφαία του ποιότητα. Κατόπιν περνάμε στον ανεμιστήρα της οροφής του κουτιού, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο ένα φίλτρο για τη σκόνη, φροντίζοντας να κρατάει το h/w μας ψυχρό αλλά και ταυτόχρονα καθαρό. Τέλος, πάμε στο πίσω μέρος, όπου βλέπουμε τις χαρακτηριστικές τρύπες για τη χρήση υδρόψυξης, καθώς και τον οπίσθιο ανεμιστήρα του κουτιού.

4649c8af06264f2.jpg4649c8af065d3ac.jpg4649c8af05e4412.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Στην τελευταία μας ματιά στις λεπτομέρειες του εξωτερικού τμήματος του Fortress, παρατηρούμε τα διάτρητα PCI Brackets και το επίσης διάτρητο πίσω τμήμα του κουτιού, κάτω από τον ανεμιστήρα, που όπως τονίσαμε χρησιμεύουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, μέσω της εκμετάλλευσης της θετικής πίεσης που υπάρχει μέσα στο κουτί, ενόσω αυτό είναι σε λειτουργία. Επίσης, κάτι που θέλαμε να τονίσουμε είναι ο πολύ βολικός μηχανισμός που έχει το κουτί για το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων. Ενώ αυτά εξαρχής στηρίζονται με τις κλασικές Thumbscrews, όταν αυτές αφαιρεθούν, τα Panels μένουν στη θέση τους χάρη στο μηχανισμό του FT01, ο οποίος με μια απλή κίνηση μπορεί να τα κλειδώσει ή και να τα απελευθερώσει.

4649c8af05aecd6.jpg4649c8afa206668.jpg4649c8afa1bd069.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Το εσωτερικό του κουτιού]

Αφού λοιπόν αφαιρέσαμε τα πλαϊνά Panels, μπορέσαμε να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά σε αυτά. Προς έκπληξη μας διαπιστώσαμε πως η SilverStone διάλεξε να ηχομονώσει το Fortress με ένα ειδικό afrolex, το οποίο στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε πως έκοβε κάποιες συχνότητες (σίγουρα όμως όχι όλες - δεν είναι η δουλειά του να "εξαφανίζει" το θόρυβο). Βέβαια, στο συγκεκριμένο κουτί που μας ήρθε για δοκιμή υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στη μια γωνία που είχε προσαρμοστεί το afrolex, αλλά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Για το πλαϊνό παράθυρο δεν έχουμε να πούμε και πολλά, σίγουρα ποιοτικό Plexyglass, όπως άλλωστε και σε όλα τα κουτιά της SilverStone. Τέλος, δείτε και μια λεπτομέρεια από το ελατήριο που διαθέτει ο ειδικός μηχανισμός που συγκρατεί τα Panels.

4649c8afa23d13c.jpg4649c8afa273c17.jpg4649c8afa2b56b0.jpg4649c8afa2ec56b.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Σειρά φυσικά έχει το ίδιο το κουτί. Αφού αφαιρέσαμε τα πλαϊνά Panels, είδαμε και για πρώτη φορά το εσωτερικό του, το οποίο είναι εντυπωσιακό εκ πρώτης όψης: Βαμμένο μαύρο εσωτερικό, μονοκόμματος σχεδιασμός, ειδικό Drive Bay για τους σκληρούς μας δίσκους, αντικραδασμικά υλικά στη θέση που μπαίνει το τροφοδοτικό, όλα μοιαζουν τέλεια. Βέβαια, μερικές λεπτομέρειες λείπουν, όπως η τρύπα στο Motherboard Tray, που θα μας εξυπηρετούσε στην εγκατάσταση/απεγκατάσταση ψυκτρών και blocks, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει.

4649c8afa32cec9.jpg4649c8afa3606db.jpg4649c8afa3946be.jpg

4649c8afa3cf3f8.jpg4649c8b03aa4d3c.jpg4649c8b03adcb98.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Λεπτομέρειες από το εσωτερικό - Μέρος 1ο]

Μια από τις σημαντικότερες σελίδες είναι αυτή και οι δύο επόμενες για το Review μας. Εδώ θα δούμε κάποια πράγματα που προσωπικά θεωρούμε σημαντικά για το κουτί της παρουσίασης αυτής, από τα οποία άλλα είναι θετικά, ενώ άλλα όχι.

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά - τα παρελκόμενα του κουτιού, καθώς και τα εμπρόσθια αλουμινένια προστατευτικά των 5.25", τα οποία αφαιρούνται με το ξεβίδωμα δύο απλών βιδών από το πλαϊνό μέρος του κουτιού. Η ποιότητσ των προστατευτικών αυτών είναι κορυφαία, αλλά μερικοί θα επιθυμούσαν την ενσωμάτωση ειδικών λειτουργικών προστατευτικών panel, τα οποία δε χαλάνε το αλουμινένιο look του κουτιού, επιτρέποντάς μας να δουλεύουμε και με τα 5.25" drive μας. Όσο για το bundle, μέσα σε αυτό βρίσκουμε τις όποιες βίδες θα χρειαστούμε για την εγκατάσταση του h/w μας, το Manual του Fortress (μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ: SilverStone FT01 Manual) και έναν adapter από 3-pin καλώδιο τροφοδοσίας σε 4-pin molex.

4649db675633dd2.jpg4649db6908e1086.jpg4649db6757705c6.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Πάμε παρακάτω, κοιτώντας αυτή τη φορά το σύστημα που συγκρατεί τα 5.25" drives (ακριβώς ίδιο με αυτό του Raven), καθώς και το σύστημα hot-swap για τους σκληρούς μας δίσκους. Εδώ για ακόμα μια φορά βλέπουμε τη χρήση μόνο ενός hot-swap, πράγμα που ίσως δεν αρέσει σε κάποιους χρήστες που είναι συνηθισμένοι στα κουτιά της Lian Li για παράδειγμα, που μας επιτρέπουν να βάλουμε πολλούς δίσκους σε hot-swap. Όπως και να χει, μικρό είναι το κακό, μιας και την προσοχή μας την κέρδισε περισσότερο το πολύ καλό Cable Management που διαθέτει το κουτί, μέσω πολλαπλών έξυπνα τοποθετημένων οπών σε διάφορα σημεία, από τα οποία θα μπορούν να περνάνε τα διάφορα καλώδια. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια, το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και τακτοποιημένο.

4649c8b03b255e5.jpg4649c8b03b61e61.jpg4649c8b03c4c22d.jpg4649c8b03c85414.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Λεπτομέρειες από το εσωτερικό - Μέρος 2ο]

Ας περάσουμε τώρα στον εμπρόσθιο και τον πάνω ανεμιστήρα του κουτιού, καθώς και στα ειδικά κλουβιά για τους σκληρούς δίσκους. Οι ανεμιστήρες αυτοι είναι 18 εκατοστών, ενώ και οι δύο εισάγουν αέρα στο κουτί. Η προστασία από τη σκόνη επιτυγχάνεται χάρη στα ειδικά φίλτρα που διαθέτουν, όμως εδώ εντοπίζουμε ένα πρόβλημα. Ενώ το φίλτρο του μπροστινού ανεμιστήρα βγαίνει πανεύκολα, το φίλτρο του συγκεκριμένου ανεμιστήρα για να βγει...πρέπει να λυθεί στην κυριολεξία όλο το κουτί! Σίγουρα όχι κάτι καλό, μιας και αν πιάσει σκόνη θα είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί...Σχεδιαστικό λάθος από τη SilverStone εδώ.

4649db675863dc9.jpg4649db6758a4cb5.jpg4649c8b03cb9fad.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Όσον αφορά τα ειδικά drive cages, αυτά είναι σχεδόν ολόιδια με αυτά του Raven. Χωράνε 7 σκληρούς δίσκους, με αντικραδασμικά λάστιχα για τη στήριξή τους και όπως είπαμε, το ένα διαθέτει hot-swap backpanel. Η εγκατάσταση των δίσκων πάνω τους είναι πανεύκολη και πρακτική, μιας και τα όλα τα καλώδια μπορούν να περαστούν από το πίσω μέρος του κουτιού, ώστε να μην εμποδίζουν το Airflow. Όπως θα δείτε, φιλοξένησαν τους δύο Western Digital Raptor της δοκιμής μας με σχετική άνεση, ενώ ο μεγάλος ανεμιστήρας φρόντισε να τους κρατάει ψυχρούς σε όλη τη διάρκεια των τεστ που τρέξαμε.

4649c8b03b98176.jpg4649c8b03bcdcb8.jpg4649c8b03c10162.jpg

4649db675669914.jpg4649db67569f440.jpg4649db6756da56b.jpg4649db675730668.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Εγκαθιστώντας το Hardware - Μέρος 1ο]

Φτάσαμε λοιπόν και σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία του Review, που δεν είναι άλλο από την εγκατάσταση του hardware που διαθέτουμε, μέσα στο FT01-BW. Εδώ θα κριθούν πολλά για το νέο δημιούργημα της SilverStone, μιας και οι όποιες δυσκολίες συναντήσουμε θα καταγραφούν, όπως φυσικά και όλα τα θετικά σημεία που παρατηρήσαμε. Όπως θα δείτε, για ακόμα μια φορά το hardware που διαλέξαμε δεν αποτελείται από "απλά" parts, αλλά από αρκετά δυνατά και θερμοκρασιακά ευαίσθητα κομμάτια, τα οποία είναι ιδανικά για τη διεξαγωγή των δοκιμών μας. Μπορεί το Fortress να είναι ένα Mid-Tower, όμως η τιμή του και η ποιότητα κατασκευής του το κάνουν περισσότερο αρεστό στο εξειδικευμένο κοινό, το οποίο σαφώς διαθέτει και πολύ καλό h/w. Ας δούμε αναλυτικά τι χρησιμοποιήσαμε:

[flash=http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649dcc05a6b4ec.swf]quality=high width=800 height=800 parameter=paramete_value

Τα λόγια πλέον ήταν περιττά - το λόγο είχαν τα κατσαβίδια και τα tie-wraps, ώστε να εγκαταστήσουμε το h/w μας όσο πιο όμορφα και τακτοποιημένα μπορούσαμε. Εκ πρώτης όψης, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και μας ικανοποίησε πολύ. Το Cable Management έγινε εύκολα και το κουτί έκρυψε σωστά και έξυπνα τα περισσότερα καλώδιά του. Αν μάλιστα ήταν βαμένα μαύρα ορισμένα από αυτά, ίσως και να μην τα διακρίναμε καν. Πολύ καλή δουλειά από τη SilverStone εδώ.

4649db687bb417a.jpg4649db687b6e8dd.jpg4649db690806132.jpg

4649db69083d3e1.jpg4649db690874683.jpg4649db6908aad78.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Βέβαια, ένα μικρό μειονέκτημα είναι το ότι πραγματικά δύσκολα νομίζουμε ότι θα μπει μια τακτοποιημένη και "καθαρή" υδρόψυξη στο κουτί αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα καθαρά Mid-Tower Case, το οποίο δεν προορίζεται για τέτοια χρήση. Περισσότερο ικανοποιημένοι θα πρέπει να είμαστε, που ψύκτρες σαν την TRUE Black-120 χωράνε με άνεση μέσα του, όπως και οι μεγάλου μήκους κάρτες γραφικών.

[bREAK=Εγκαθιστώντας το Hardware - Μέρος 2ο]

Κάτι που ίσως προσέξατε στην προηγούμενη σελίδα είναι η αφαίρεση του ενός HDD Drive Bay κατά την εγκατάσταση του h/w. Ποιος ο λόγος που το κάναμε αυτό? Όπως είδατε και στις προηγούμενες σελίδες μας, σε εκείνο το σημείο βρίσκεται ο εμπρόσθιος ανεμιστήρας του κουτιού μας, ο οποίος εάν δεν χρησιμοποιούμε πολλούς σκληρούς δίσκους, απλά χάνει σε απόδοση, μιας και το κλουβί "κόβει" τον αέρα που εισέρχεται στο κουτί. Έτσι, αποφασίσαμε να τον αφαιρέσουμε, μιας και η εταιρεία έξυπνα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Βέβαια, εδώ έγκειται και ένα μειονέκτημα - μήπως αν έχουμε πολλούς σκληρούς δίσκους, το κουτί δε θα έχει επαρκή ψύξη, καταλήγοντας στο να μετατραπεί σε "φούρνο"? Δυστυχώς αυτό όντως είναι ένα πρόβλημα, αλλά προσωπικά θεωρούμε υπερβολή το να έχει κάποιος 7 σκληρούς δίσκους και τέτοιο h/w, μέσα σε ένα Mid-Tower Case.

4649db6757b9d54.jpg4649db67582c73f.jpg4649db68798fcf2.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Μιας και τα εγκαταστήσαμε όλα λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι μας έπιασε και ένα "φωτογραφικό ντελίριο" και αποφασίσαμε να βγάλουμε διάφορα πλάνα από τo hardware που εγκαταστήσαμε, μιας και είχαμε την ευκαιρία. Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός της TRUE Black με την ASUS Evolution και μια 9800GX2 σίγουρα είναι όμορφος, οπότε δε χάσαμε χρόνο - ελπίζουμε να σας αρέσει το αποτέλεσμα:

4649db6879cc95f.jpg4649db687a11cf6.jpg4649db687a4976c.jpg

4649db687a80247.jpg4649db687ab654f.jpg4649db687aed7ff.jpg4649db687b31425.jpg

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

[bREAK=Θερμοκρασίες - Θόρυβος]

Σε αυτή τη σελίδα θα ξεφύγουμε λίγο από τα τετριμμένα. Ενώ το σύνηθες είναι να διαβάζετε για συγκρίσεις με άλλα κουτιά της ίδιας ή και άλλων εταιρειών, εμείς (εγώ προσωπικά) διαλέξαμε κάποιο άλλο δρόμο σε αυτό το Review. Οι λόγοι είναι αρκετοί και αν έχετε όρεξη να τους διαβάσετε, θα καταλάβετε για πιο λόγο επέλεξα να ξεφύγω από το γενικό κανόνα. Όσοι θα θέλατε κάποιο διάγραμμα με θερμοκρασίες και άλλα όμορφα, δε θα το βρείτε εδώ.

Καταρχάς, μιας και δεν είχαμε ακριβώς το ίδιο σύστημα στημένο στα προηγούμενα Review μας, τα αποτελέσματα θα ήταν παντελώς πλασματικά. Και να είχαμε με κάποιον τρόπο το ίδιο σύστημα, τα αποτελέσματα πάλι θα ήταν λανθασμένα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτύχουμε τις ακριβώς ίδιες θερμοκρασίες. Μέχρι να στηθεί λοιπόν πλήρως το εργαστήριό του HWBOX, δε ρισκάρουμε να βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα.

Εν συνεχεία, πρέπει να αποδεχτούμε μια γενική αλήθεια - όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι. Μόνο και μόνο αυτό καταστρέφει την όποια μέθοδο σύγκρισης ενός κουτιού, μιας και το hardware που χρησιμοποιήσαμε εμείς, μπορεί κάλλιστα να μην αντιπροσωπεύει ούτε κατά το ελάχιστο, αυτό που θα βάλει ένας άλλος χρήστης μέσα. Έτσι, μπορεί κάποιος να βάλει αρκετά "ασθενέστερα" parts, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες - από την άλλη, μπορεί κάποιος άλλος απλά να βάλει ότι καλύτερο γίνεται, με σοβαρή επίπτωση όμως στο Airflow και στη θερμότητα που θα εκλύεται μέσα στο κουτί.

Θα μου πείτε, ας είχαμε μια βάση δεδομένων κι ας έκρινε ο χρήστης από μόνος του. Δυστυχώς, η σχολαστικότητά μου είναι αυτή που με απέτρεψε να κάνω κάτι τέτοιο. Και εξηγούμαι:

Θυμάστε που αφαιρέσαμε το ένα HDD Cage. Οι διαφορές που είδαμε στη θερμοκρασία του κουτιού με το κλουβί και χωρίς αυτό, μπορούμε να πούμε ότι ήταν σημαντικές, ειδικά όταν υπήρχαν σκληροί δίσκοι μέσα του. Το Airflow όντως επηρρεαζόταν, πράγμα που εμένα προσωπικά με οδήγησε στη σκέψη να κάνω πολλαπλά τεστ με το κουτί, με 2πλές/3πλές κάρτες γραφικών, με πολλούς σκληρούς δίσκους, με ένα λιτό σύστημα, γενικά καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της αγοράς.

Δυστυχώς βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν όχι μόνο απείρως χρονοβόρο, αλλά και δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ελλείψει hardware. Για να μην πούμε για την απόλυτη παράβαση του πρώτου "κανόνα" που σας είπαμε περί των περιβαλλοντικών συνθηκών του χώρου της δοκιμής, οι οποίοι με μικρές αλλαγές θα μας έδιναν λανθασμένα αποτελέσματα.

Φυσικά, αυτό που αναρρωτιέστε οι περισσότεροι είναι: αποτελέσματα τελικά έχουμε? Ναι, αποτελέσματα υπάρχουν. Υπάρχει μια GX2 που έπιανε ~85°C σε Gaming @ 2560x1600, ενώ ο QX9650 μπορούσε στη στοκ του συχνότητα να κρατηθεί ακόμα και σε Orthos με Priority 9, στους ~55 βαθμούς, με την TRUE Black σκέτη, χωρίς ανεμιστήρα. Οι Raptors ήταν σε όλη τη διάρκεια των τεστ δροσεροί, ενώ το τροφοδοτικό και οι μνήμες μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "χλιαρά" στην αφή.

Λίγη όμως σημασία έχουν αυτά κατά τη γνώμη μας, όπως σας είπαμε. Το μόνο σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι το Positive Air Pressure Design δουλεύει (νιώθαμε τον αέρα να βγαίνει από τα σημεία που έδειξε η SilverStone στο σχετικό Flash), κάτι που διαπιστώσαμε και από το πως κατάφερε η TRUE Black να συγκρατήσει άνετα τον QX9650. Φαίνεται πως η εταιρεία και στο Raven και στο Fortress κατάφερε να κάνει αυτό που διαφήμιζε, κάνοντας κάτι που πραγματικά δουλεύει σωστά, όπως υποσχέθηκε.

Απλά το θέμα είναι ότι εμείς, για να είμαστε όσο αντικειμενικότεροι γίνεται, σας είπαμε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Αν βάζαμε μια custom 9800GTX+ πάνω στο κουτί με μια T-Rad² και 2 ανεμιστήρες στην TRUE, σε θερμοκρασία δωματίου κάτω από τους 20°C, θα μπορούσαμε να σας δείξουμε θερμοκρασίες εξωπραγματικές και να μείνετε εντυπωσιασμένοι - δεν είναι αυτός ο σκοπός ενός σωστού Review όμως ;)

Όσο για το θόρυβο τώρα, εδώ απλά με τις υποκειμενικές μας μετρήσεις, αυτό που "είδαμε" ήταν ότι το κουτί πραγματικά είναι σχεδόν ανύπαρκτο όταν το ανοίγουμε χωρίς τους σκληρούς δίσκους και την κάρτα γραφικών συνδεδεμένα. Αν κάποιος βάλει μέσα στο κουτί αυτό μια αθόρυβη GPU και SSD, ίσως να μην ακούει και τίποτα εκτός από το εξαιρετικά ασθενές φύσημα του αέρα. Βέβαια, με τους Raptors μέσα, σχεδόν τα πάντα επικαλύπτονται, μιας και το ηχομονωτικό φίλτρο που διαθέτει το κουτί μπορεί να κόβει τις υψηλές τους συχνότητες, αλλά το υπόλοιπο γουργουρητό παραμένει (όχι φυσικά σε έντονο βαθμό, χάρη στα αντικραδασμικά λάστιχα πάνω στα οποία βιδώνονται).

[bREAK=Επίλογος - Συμπεράσματα]

4649dccd1a2879d.jpg

Και κάπου εδώ φτάνουμε στα συμπεράσματά μας από την εμπειρία μας με το Fortress. Το τι σχέση έχει βέβαια το όνομα του κουτιού (fortress-κάστρο/οχυρό) με το ίδιο το κουτί....δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι η παραπάνω φωτογραφία είναι ένα βήμα πριν πάρει τον υπότιτλο "Sense - This picture makes none".

Πέραν του αστείου του θέματος, πάμε να δούμε αν όντως μας ικανοποίησε το κουτί. Μην ξεχνάτε ότι ίσως στέψουμε και ένα βασιλιά απόψε, το κουτί αυτό παίζει για το στέμμα της κατηγορίας των Mid-Tower Cases. Μας άρεσε τελικά το Fortress? Αφήνοντας τις στέψεις και όλα αυτά, αξίζει πραγματικά κάποιος να επενδύσει πάνω του? Μην ξεχνάμε και την τιμή του, αγγίζει τα 199? - δεν είναι και λίγα. Τα δικαιολογεί?

Πιστεύω πως εν μέρει, ναι. Το Fortress FT01-BW με ικανοποίησε αρκετά. Ναι, έχει τα λαθάκια, αλλά δεν είναι τραγικά. Έχει πολύ περισσότερα θετικά να προσφέρει που το κάνουν μια από τις κορυφαίες επιλογές. Πλήρως αλουμινένιο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να λυθεί (ελάχιστα ή καθόλου πριτσίνια, σχεδόν αποκλειστικά βίδες παντού), μεγάλοι, αποδοτικοί και αθόρυβοι ανεμιστήρες, είναι ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά, σχεδιαστικά όμορφο και με επιδόσεις αρκετά καλές, για το hardware που διαλέξαμε να του βάλουμε. Βέβαια και πάλι, 199? δεν είναι και λίγα, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα τα έδιναν, ψάχνοντας για το καλύτερο Mid-Tower Case.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι στην κατηγορία αυτή παίζουν και τα Cosmos S, με λίγα λεφτά παραπάνω, ή το ATCS-840. Δεν είναι Mid-Tower Cases όμως και από την εμπειρία μας με την αγορά, πολλοί είναι αυτοί με πρόβλημα στο χώρο, που απεχθάνονται τα μεγάλα σε μέγεθος κουτιά. Έτσι, οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι η σειρά V1xxx της Lian Li, την οποία ανταγωνίζεται αρκετά καλά το νέο δημιούργημα της SilverStone. Ας δούμε όμως και αναλυτικά τι μας άρεσε και τι όχι, ώστε να τα έχουμε συγκεντρωμένα.

---------------------------------

Τι μας άρεσε:

- Ποιότητα υλικών κατασκευής

- Μονοκόμματος σχεδιασμός του σκελετού

- Δυνατότητα εύκολου λυσίματος όλου του κουτιού

- Χρήση αθόρυβων και αποδοτικών ανεμιστήρων 18 εκατοστών

- Ελαφριά κατασκευή

- Αποδοτικό Airflow

- Χρήση φίλτρων κατά της σκόνης

- Χρήση ηχομονωτικού υλικού στα πλαϊνά παράθυρα

- Εύκολη τοποθέτηση των πλαϊνών με τον ειδικό μηχανισμό

- Πολύ καλό Cable Management

- Χρήση αντικραδασμικού υλικού για τους σκληρούς δίσκους

- Χρήση αντικραδασμικού υλικού για το τροφοδοτικό

Τι θα θέλαμε να δούμε:

- Περισσότερα Hot-Swap Drives

- Το φίλτρο του πάνω ανεμιστήρα να έβγαινε πιο εύκολα

- Λίγο καλύτερη διαρύθμιση στους σκληρούς δίσκους, ώστε να μην εμποδίζουν το Airflow

- Θύρα eSATA στο ειδικό panel

Τι βγάζουμε ως τελικό συμπέρασμα λοιπόν, ποια είναι η ετυμηγορία? Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κουτί. Μας άρεσε αρκετά και απευθείας είπαμε "Επιτέλους η SilverStone επιστρέφει στον παλιό, καλό της εαυτό". Είναι αλήθεια πως το Raven μας παραξένεψε και ίσως το Fortress, ήρθε να το εξιλεώσει. HWBOX Recommended λοιπόν - αν το βλέπαμε και με μια ελαφρώς χαμηλότερη τιμή, θα είμασταν ακόμα πιο ικανοποιημένοι.

.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο η απουσία eSata ή το γεγονός ότι θα ήθελα περισσότερα Hot-Swap Drives, όσο η τιμή του, που το κάνει υπερβολικά απρόσιτο. Βέβαια θα μου πει κανείς, ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός, διαμορφώνονται και οι αγορές στις οποίες προβαίνει. Όπως λοιπόν τα είπες Zorz, αν κάποιος αναζητά ένα από τα καλύτερα - αν όχι το καλύτερο - Midi Tower κουτί ή απλά δεν "πάει" τις γκουμούτσες full tower, θα πάει στο "Καστράτο" (:hehe:).

Το review δεν το συζητώ, όπως πάντα άψογος ! :worship2:

Link to comment
Share on other sites

Special Lo Που θα έλεγες και ο στρατηγός Θοδωρής :D

Το κουτάκι έτυχε και το είδα απο κοντά και στην αφή του είναι απίστευτο. Νομίζω ακόμα καλύτερο απο το ανοδιομένο αλουμίνιο των Lian Li. Στιβαρό και με λιτές γραμμές :)

Ωραίος JC_Revieweston :T: Στο τέλος μου φάινεται θα γίνεις επαγγελματίας reviewer :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Σύνταγμά.....Προσό-χή! :P

Special LO (for Gor)

Special FAIL(for JC)

Ωραίο κουτί!

Τώρα για το Review τι να πω! Όλο και καλύτερα τα βλέπω...! Να δούμε πού θα φτάσουμε! :)

Και το Φρούριο της Silver καλά κρατεί! :)

Τουλάχιστον πήρε λίγο το αίμα της πίσω από τα αρκετά fail του raven!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now