Recommended Posts

Είχα βρει μια εταιρία που θα μου το έφτιαχνε ακριβώς στα μέτρα μου, κάτι στράβωσε όμως με αυτούς και τελικά δεν μπορούν να μου το φτιάξουν. Αναγκαστικά τώρα ψάχνω να βρω εταιρία να πάρω 2 κομμάτια 20x11x1 με όσο το δυνατόν περισσότερα fins και από αλουμίνιο και θα τα πάω στην υδροκοπή να μου το κόψει στο pattern που φαίνεται στην φωτογραφία!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα αρχίσω με ένα κομμάτι αλουμίνιο για να καταλήξω σε μια ψύκτρα (ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αναγκαστώ να καταλήξω εκεί!) γιατί το κόστος για τα "εργατικά" είναι σχετικά μεγάλο. Ψάχνω να βρω μια ψύκτρα 20x11x1 και να κόψω την ίδια την ψύκτρα στο pattern που θέλω. Αν τελικά δω ότι δεν βρίσκω το κομμάτι στις διαστάσεις που θέλω τότε αναγκαστικά θα ξεκινήσω με ένα κομμάτι αλουμινίου το οποίο θα περαστεί από φρέζα για να γίνουν τα fins και μετά στην υδροκοπή για το περίγραμμα!

Συν του ότι στην περίπτωση που το φτιάξω από την αρχή πρέπει να βρω και κάποιο μαγαζί/επιχείρηση που να κάνει ανοδίωση!

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε για την βοήθεια! Δυστυχώς θέλω 2 κομμάτια! Το 20x11x1 που ψάχνω είναι για το 1 plate.. θέλω 2 τέτοια! Πέρα από αυτό όμως αυτή που έχεις είναι 3cm ψηλότερη από αυτή που χρειάζομαι και δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να τις "φάω" αυτά τα 3 εκατοστά! Σε ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ που προσπάθησες να με βγάλεις από την μιζέρια μου γιατί έχω φάει 4 ώρες από την ζωή μου και ακόμα δεν έχω βρει πουθενά την ψύκτρα που χρειάζομαι!

Link to comment
Share on other sites

Εχουν γινει τοσες αναφορες για φρεζες,τορνους,μηχανουργεια γενικοτερα και δεν εχει βρεθει ακομα καποιος να εχει/δουλευει να μας βοηθησει ολους?Οι τιμες τους δυστυχως Γιαννη ειναι αστα να πανε...ζητανε οτι θελουν...και πολλοι απο αυτους κανουν δουλειες αστα να πανε,περισοτερο θα πω οτι ειναι λογο εργαλειων(αρχαια...χανουν)

Link to comment
Share on other sites

Haha.. τα έσβησαν τα posts..! Πλάκα έκανα ρε..

Anyway.. ξέρετε πόσα μου ζήτησε εταιρία στον Καναδά για να μου φτιάξει τις ψύκτρες που θέλω?

115 Δολάρια Καναδά το κομμάτι... 230 για το ζευγάρι δηλαδή! Και ξέρετε πόσα μεταφορικά μου ζήτησαν? 75 Δολάρια.. Ξέρετε τι τους απάντησα?

Εγώ: "Δηλαδή μου ζητάτε 305 δολάρια για 2 κομμάτια αλουμίνιο?"

Αυτοί: "Δεν είναι 2 κομμάτια αλουμίνιο.. είναι έτσι αλλιώς και αλλιώτικα..."

Εγώ: "Ευχαριστώ δεν θα πάρω.. και μετά λέτε τους Έλληνες απατεώνες.."

Αυτό σημαίνει ότι είμαι πάλι στην αναζήτηση! Αν έχετε καμιά ιδέα ρίξτε την.. είμαι όλος αυτιά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν σβηστηκαν για αυτο που ειπες βρε συ απλα ειναι πιο καθαρο απο φλυαριες χωρις νοημα...

Στο θεμα μας τωρα για ριξε μια ματια και εδω Spezialanfertigungen απλα θελει μεταφραση.Αλλιως δες και στον Philon Models και αλλο ενα http://katsikadellisoe.blogspot.com// ...παντος μια χαρα τους τα ειπες τους Καναδους

Link to comment
Share on other sites

Ε ρε φίλε.. πλάκα μας κάνουν..! Τι να τους έλεγα.. όπως λέει και ένας θείος μου... "This is a highway robery!" Ληστεία κανονική! Θα ψάξω αυτό το Γερμανικό να δω τι λέει! Thanx ρε Μιχάλη!

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτησω ρε συ Γιαννη μηπως μπορεις να κανεις την δουλεια σου μονο σε laser,η εχει το σχεδιο σου τιποτα περιεργα σκαψιματακια?Τελικα τι εγινε με τον Γερμανο?

Link to comment
Share on other sites

Ο Γερμανός μου ζήτησε 120 ευρώ το κομμάτι.. Δεν νομίζω ότι το Laser έχει δυνατότητα να σου κόψει μέχρι εκεί που θες. Από όσο ξέρω το Laser κόβει μέχρι κάτω, δεν έχει την δυνατότητα να το ρυθμίσεις να κόψει 7 δέκατα πχ. Ίσως κάνω και λάθος, δεν ξέρω. Σκέψου ότι εγώ θέλω το συνολικό ύψος της ψύκτρας να είναι 10mm από αυτά τα 10mm θέλω Base Thickness 3mm και Fin Height 7mm. Έχω ένα δισκοπρίονο βάσης με Radial βραχίονα, αυτό κόβει ξύλο. Έχω πάρει όμως έναν δίσκο για αυτό το δισκοπρίονο ο οποίος έχει πολύ ψιλό δόντι και είναι για να κόβεις αλουμίνιο. Λέω να δοκιμάσω να πάρω 2 κομμάτια αλουμίνιο στις διαστάσεις που τα θέλω και να κάνω μόνος μου τα Fins. Τι λες? Θα πετύχει ή μπα?

Link to comment
Share on other sites

Έψαξα και βρήκα μερικά μηχανουργεία. Όταν βρω λίγο ελεύθερο χρόνο θα πάω μια βόλτα σε μερικά από αυτά να δω τι παίζει. Αν δω ότι ζητάνε τα άντερα τους θα το φτιάξω μόνος μου!

Link to comment
Share on other sites

Το Project προχωράει, απλά βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν συμφέρουν.. το αποτέλεσμα δηλαδή δεν αξίζει τα λεφτά του, και αναγκάζομαι να κάνω κάποιες αλλαγές. Δεν θα επηρεαστεί η "ποιότητα" του τελικού αποτελέσματος απλά κάποια πράγματα θα γίνουν με άλλο τρόπο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ρε Μιχάλη, είσαι ωραίος!

Link to comment
Share on other sites

καμια φορα οταν ο αρχικος στοχος πλεον δεν ειναι εφικτος, μας αναγκαζει να βρισκουμε αλλες λυσεις, και ετσι αλλαζουμε τον τροπο σκεψεις και ισως με αυτο σου ερθει αλλη ιδεα για αλλο θεμα!

Περιμενουμε παντος :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now